Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen Türkiye Muhtarlar Federasyonu üyesi mahalle ve köy muhtarı hafta sonu Ödemiş’te bir araya geldi.

Cuma gecesi Ödemiş’e gelen muhtarlar Ödemiş’te Ödemiş Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği program ile Ödemiş’in tarihi ve turistlik yerleri ile Ödemiş pazarını gezdi. Cumartesi akşamı Neslihan Düğün Salonu’nda Ödemiş Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen gecede Ödemişli muhtarlarla bir araya gelen misafir muhtarlar gecede meslektaşları ile kaynaşma tanışma fırsatı buldu. Geceye Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu da katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Savuran şunları söyledi: “Ödemiş Muhtarlar Derneğinin düzenlediği programımıza Türkiye Muhtarlar Federasyonu üyesi meslektaşlarım Ödemiş’e hoş geldiniz. Ödemiş Türkiye’nin 3 büyük kenti olan İzmir’in en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Ödemiş tarım, hayvancılık, süs bitkileri, fidan üretimi, kestane ve bal üretimi ile ege bölgesinin tarımsal üretim hanesidir. Dağların yağ ovasından bal akan dünyanın 3 önemli ovasından biridir. Bugün böylesine güzel şehrimizi sizleri vaktimiz yettiğince tanıtmaya çalıştık. Sizlerle birlikte olmaktan bizlerde çok mutlu olduk. Ödemiş’te bütünşehir yasasından sonra 99 mahalle muhtarımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz bu gecede de 78 muhtarım sizlerle birlikte. Aramızda Ankara’dan, Bursa’dan, Antalya’dan, Yalova’dan, İzmir’den, Muğla’dan, Konya’dan, Afyon’dan ve sayamadığım birçok yerden muhtarlarımız var. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu da, “Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak Ödemiş Muhtarlar Derneğimize ve başkan Nihat Savuran’a hazırladıkları programdan dolayı teşekkür ediyorum. Ödemiş’teki derneğimiz her zaman olduğu gibi çalışkanlığını ortaya koyuyor. Ödemiş’in muhtarları da mahallelerinde güzel hizmetlere imza atmaya devam ediyorlar. Bizde Federasyon olarak tüm muhtarlarımızın sıkıntılarını dertlerini çözmeye çalışıyor muhtarlarımız ile birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Muhtarlarımızın birçok sorununu kapsayan 11 madden oluşan istekleri TBMM’den geçirttik. Çalışmalarımız tüm hızla sürüyor ancak birileri bu yapılanları biz yaptık diyorlar. Türkiye’de bizden başka federasyonlarda var. Ama bu işleri yapan federasyon Türkiye Muhtarlar Federasyonudur. Bundan sonra daha da birbirimize kenetlenerek daha güzel çalışarak büyüyerek yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ödemiş’in 2 kadın muhtarı Elvan Boz ve Necmiye Aksoy sahnede Ödemiş’in yöresel zeybek oyununu oynadılar. Ödemişli kadın muhtarlar meslektaşların büyük alkış alırken gece eğlence ile devam etti. Pazar günü Birgi programı yapan muhtarlar Birgi’nin tarihi birçok alanını ziyaret etti. Muhtarlar için Birgi’de düzenlenen yemek programına Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ile Belediye Başkanı Mahmut Badem de katıldı. Birgi’den sonra misafir muhtarlar memleketlerine geri dönmek için Ödemiş’ten ayrıldı.