2011 yılında Balıklıova köy sakinleri ve 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nden yönetmen Prof. Dr. Semih Çelenk’in çabalarıyla kurulan Türkiye’nin beşinci köy tiyatrosu Balıklıova Köy Tiyatrosu, Tiyatro Gazetesi tarafından bu yıl verilmeye başlanan Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde "Yılın Köy Tiyatrosu Ödülü"nü aldı.

1 Aralık’ta İstanbul’da Su Gösteri Sanatları Merkezi’nde yapılan törende Balıklıova Köy Tiyatrosu adına ödülü oyuncu Hamit Demir aldı. Ülke tiyatrosuna sağladığı katkılarla adından söz ettiren Tiyatro Gazetesi, Türkiye’nin İstanbul merkezli olmayan tek ödüllü olan Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni düzenleyerek tiyatronun sadece şehir merkezli olmadığını verdiği ödüllerle kanıtladı.

Sanata karşı duyarlılığından ve Balıklıova Köy Tiyatrosu’na gösterdiği katkılardan dolayı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür eden Balıklıova Köy Muhtarı Akın Yılmaz; “Bu ödülün bir diğer sahibi Başkanımız Sibel Uyar’dır” diye konuştu.

2012 yılında Direklerarası Seyirci Ödülü ve geçtiğimiz yıl da İzmir Rotary Tiyatro Ödülü’nü alan Balıklıova Köy Tiyatrosu geçtiğimiz yıllar içinde "Rumuz Goncagül", "Midas’ın Kulakları" ve "VatanKurtaran Şaban" adlı oyunları sergilemişti. Topluluk bu yıl da Semih Çelenk’in William Shakespeare’den uyarladığı "Hamlet Renkli Türkçe" adlı oyunu hazırlıyor.