Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi’nin Nörofelsefe-Mantık Çalışmaları Topluluğu ile birlikte düzenlediği “Urla Felsefe Günleri 1” başlıyor.

“Felsefenin işlevi nedir?” ana konulu toplantıların yapılacağı “Felsefe Günleri”nin Urla’da gelenekselleşmesi amaçlanıyor. Amacı; felsefenin kültür için vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu göstermek olan Felsefe Günleri’nin koordinatörlüğünü İstanbul Üniversitesi yürütüyor. Anadolu Medeniyetleri’nin birçoğunun hayat bulduğu, Doğa Filozofları Anaksagoras ve Hermotimos’un memleketi Urla, Felsefe Günleri ile sahip olduğu kültürel, tarihi ve doğal özellikleriyle felsefenin tarih içindeki eşsiz misyonunu gerçekleştirecek.

“Urla Felsefe Günleri” toplantıları 24 Ekim 2014 Cuma günü saat 10:00’da Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak. Toplantıların son günü katılımcılar, Urla’da kurulu olan ve dünyanın ilk zeytinyağı fabrikası olarak kabul edilen “Klazomenai Zeytinyağı İşliği” ve Urla Limantepe Kazıları” ile ortaya çıkarılan Ege’nin en eski teknelerinin hayat bulduğu “Kiklad Tekneleri”ni ziyaret edecekler.