Son zamanlarda “Bonzai”denilen uyuşturucu maddeden kaynaklı ölümlerin artması ve uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek amacıyla CHP İzmir İl Başkanlığı Bonzai-Uyuşturucu ile Mücadele Grubu’nun CHP Urla İlçe Başkanlığı ile birlikte düzenlediği panel Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Özellikle gençler üzerinde farkındalık yaratmak için düzenlenen panele Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı’nın Yönetim Kurulu Üyeleri, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Urlalılarkatıldı.

CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı; “Emniyetin bu konuyla ilgili önemli çalışmaları var. Artık canımızın yanmaması gerekiyor. Topluma karşı sorumluluk hisseden ve vicdani sorumluluğunu bilerek buraya gelen herkese ve katkı sağlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU MADDEYİ SİLKELEYECEĞİZ"

CHP İl Başkanı Ülkümen Rodoplu CHP İzmir İl Başkanlığı olarak Bonzai’ye açtıkları savaşı 26 Ağustos’ta başlattıklarını dile getirdi. Rodoplu, “Sevimli gösterilen bonzai adını artık kullanmayacağız. Onun yerine KUM diyeceğiz. Geleceğimizi ve çocuklarımızı tehdit eden bu KUM’u yani kimyasal uyuşturucu maddeyi önümüzdeki günlerde silkeleyeceğiz. Amacımız düzenlemiş olduğumuz bu panellerle toplumsal duyarlılığı arttırmak” dedi.

“Hem anne olduğum için hem de yerel yönetici olduğum için sporun bir çocuğun hayatına neler kattığını çok iyi biliyorum” diyen Başkan Uyar şunları söyledi: “Urla Belediyesi olarak spor alanlarını düzeltmeye başladık. Büyükşehir’den de iki basketbol sahası sözü aldık. Çocukların anneleri ile birlikte spor yapabilecekleri alanları oluşturacağız. Urla Belediyesi olarak çocuklarımızın boşa zaman geçirmemesi için elimizden geleni yapacağız.”