Urla Belediyesi tarafından Urla’da kurulması planlanan “üretici pazarı” için, Urlalı üretici ve pazarcılar ile bir toplantı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Urla’da kurulacak "üretici pazarı" ile ilgili kararların alındığı toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar ve Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Azmi Akbaytürk de, pazar ile ilgili bilgi verdiler. Belli bölgelerde belli ürünler ile üretim yapmayı düşündüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar “Ürünümüzü tüketici ile kolaylıkla buluşturmak için kooperatifleşmemiz gerekiyor. Örgütlenirsek, kırsal ürünümüzün pazarlaması konusunda daha başarılı olacağız” dedi. Üreticinin sadece kendi ürettiği ürününü pazara getireceğini belirten Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Azmi Akbaytürk ise, “Biz de Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak ürünlerin doğru bir şekilde yetiştirilmesi, bakımı, korunması, hangi ürünleri yetiştirebileceğiniz konularında sizlere destek olacağız. Bizim projemiz yerelde üretip yerelde tüketebileceğimiz bir proje. Bu proje ile ürettiğimiz ürünlerde iyi tarım uygulamalarını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“HEM ÜRETİCİMİZ KAZANSIN, HEM DE HALKIMIZ SAĞLIKLI ÜRÜNLER TÜKETSİN”

İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olacak bir üretici pazarı kurmayı istediklerini söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, toplantıda şu ifadelere yer verdi: “Amacımız Urla’mızda üreticilerimizin yetiştirdiği güvenli ürünleri hep birlikte tüketmek. Hem üreticimiz kazansın, hem de halkımız sağlıklı ürünler tüketsin istiyoruz. Kimse tarlasını satmasın, gençler dışarılara para kazanmaya gitmek zorunda kalmayıp aileleri ile üretim yapsın”