Urla Belediyesi tarafından her Cuma günü 10.00 ile 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilen halk gününde Urlalı vatandaş sorununu, isteğini Başkan Sibel Uyar’la paylaşıyor.

“Urla Halkı Anlatıyor, Başkanı Dinliyor” sloganıyla başlayan halk gününde bu hafta Urla’nın gündeminde yer alan konulara değinildi. Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda Urla’nın temizlik, park ve bahçe, altyapı sorunu ve kaldırılan ruhsatsız iskeleler konuşuldu.

“SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ”

Urla Belediyesi’nin ilçede görülen 56 bin 415 nüfusa göre devletten yardım aldığını fakat bu nüfusun özellikle yaz aylarında kendini üçe katladığının vurgulandığı toplantıda “Sensiz Bir Eksiğiz” kampanyası oluşturulması öngörüldü. Urla’da kaydı bulunmayan ve yaz tatilini Urla’daki evinde geçiren vatandaşların Urla’daki ikinci ikametgah adreslerini nüfus müdürlüğüne bildirmesini kapsayan kampanya sayesinde, belediye ilçede yaşayan gerçek nüfusa göre hizmetini daha kaliteli sunma hakkına sahip olacak.

URLA GÖNÜLLÜLERİ

Yaşadıkları semtlerde gönüllü olarak çevre düzenlemesi ve güzelleştirmesi için çalışan vatandaşların da katılım gösterdiği ve Başkan Uyar’ı bilgilendirerek, taleplerde bulundukları toplantıda “Urla Gönüllüleri” topluluğu oluşturulması kararlaştırılarak, “Semt Evleri” projesi kapsamında çalışmaları konusunda fikir birliğine varıldı.

“BEN DE ÇEŞMEALTILIYIM”

Çeşmealtı’ndaki balıkçı iskelelerin kaldırılması konusunda da gelen soruları yanıtlayan Başkan Sibel Uyar, bir yıl öncesinden başlayan yazışmalar, geçtiğimiz Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ayrı ayrı devam etti. Yaz ayını geçirmek istedik ama görev ihmaline düşmemek için yasal işlemleri uygulamak durumunda kaldık. Ben Çeşmealtılıyım. Yüzmeyi orada öğrendim. Benim en son isteğim oradaki balıkçı arkadaşları mağdur etmek” diye konuştu.