Denizleri ile ünlü Urla’da gelişen deniz sporları Urla’nın ve İzmir’in adını başarı ile duyurmaya devam ediyor.

İlçede yer alan Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü ve Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nün başarılı sporcuları katıldıkları Türkiye ve Dünya şampiyonalarında derece alarak Urla’ya gurur yaşattı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla’nın adını başarı ile duyuran Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü ve Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nü ziyaret ederek sporcuları tebrik etti.

ARJANTİN’DEN URLA’YA İKİ ÖDÜL BİRDEN

2014 yılında Türkiye Şampiyonu olan ve katıldığı tüm şampiyonalardan başarıyla çıkan Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulubü sporcusu Rasim Yaşar 20-31 Ekim 2014 tarihlerinde katıldığı Arjantin’in San Insdro kentinde yapılan “Optimist Dünya Şampiyonası”nda da derece alarak Urla’nın adını bir kez daha başarı ile duyurdu. Milli takım ile yarışmaya katılan sporcu, ilk 20 sporcunun ödül aldığı yarışta aldığı ödülle adından söz ettirmeyi başardı. Yaşar, 207 sporcunun ve 51 ülkenin katıldığı yarışlarda şimdiye kadar ülkemizin elde ettiği en iyi dereceyi elde ederek 15. oldu. Başarısına başarı katan genç sporcu iki ödülle Türkiye’ye döndü.

Sörfte Türkiye Şampiyonluğu Urla’dan 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Samsun’da Samsun Yelken Kulubü’nün ev sahipliğinde 14 ilden 37 kulüp ve 104 sporcunun katıldığı “Laser Türkiye Şampiyonası” gerçekleşti. 7 gün süren yarışta Urla Ali Rıza Mete Yelken Kulubü sporcularından Yılkan Timurşah Laser 4.7 Junior kategorisinde “Laser Türkiye Şampiyonu” oldu.

Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü ise İstanbul Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde katıldığı “420-470-RS:X-Techno 293-Raceboard Türkiye Şampiyonası”nda 5 sporcusuyla derece almayı başardı.

“EN BÜYÜK GURURSUNUZ”

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın sporcuları tebrik etmek için ziyaret ettiği Urla’nın başarılı iki kulübü; Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü ile Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü yönetici ve sporcuları Başkan Uyar’ı coşkuyla karşıladılar. Sporculara ödül olarak baklava götüren Başkan Uyar “2009 yılında ben Meclis Üyesi iken tahsisine imza attığımız Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü bir hayaldi bizim için. Şimdi o hayalin karşılığını almak, başarılarını görmek mutluluk verici bir olay. Sporcularımızı kutluyor, Urla’nın adını başarı ile duyurdukları için tüm Urlalılar adına teşekkür ediyorum” dedi. “Ben de bir sporcu annesiyim” diyen Sibel Uyar genç sporculara; “Sizler, bir ailenin sahip olabileceği en büyük gururlarsınız. Urla Belediyesi olarak her zaman destekçiniz olacağız” diye konuştu. Hep birlikte yenen baklavanın ardından Başkan Uyar sporculara Urla’yı sembolize eden ’Anfora’ hediye etti.