Urlalı kadınları desteklemek, sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacı ile Urla Belediyesi’nin önderliğinde Üretici Kadın Kooperatifi kurulma çalışmaları tamamlandı.

Bir süredir kooperatif ile ilgili bilgiler ve eğitimler alan Urlalı kadınlar, belediyenin önayak olduğu çalışmaların meyvesini alarak resmi olarak bir kooperatife kavuşmanın sevincini yaşıyorlar.

Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda, kooperatifin resmi olarak kurulma işlemlerinin tamamlandığı ve artık fatura kesip, satış yapabilecek duruma geldiklerinin müjdesini veren kooperatifin Genel Kurul Başkanı Pınar Ebru Ulusoy, kurulma aşamasında ne gibi işlemler ve harcamalar yaptıklarının bilgisini verdi.

Başkan Sibel Uyar’ın da katıldığı toplantıda kooperatifin yeni yıl faaliyet planı hakkında görüş ve öneriler de alındı. Tarımsal ürünler ve gıda, el sanatları ve okul öncesi eğitim kategorilerinde üretim ve faaliyet yapacak olan kooperatifin, üretim ve satış yeri olacağı gibi internet üzerinden satış yapacakları bir de adresleri olacak.

“URLA’DA YILBAŞI ALIŞVERİŞ FESTİVALİ”

Tarım Bakanlığının izin verdiği şartlarda tarımsal ürün üreteceklerinin altını çizen Kooperatif Başkanı Ulusoy, üretim aşamalarının kontrol altında olacağını belirtti. Yılbaşı öncesinde Urla’da, içinde kooperatif standının da yer alacağı “Alışveriş Festivali” düzenleyeceklerinin müjdesini veren Başkan Sibel Uyar, Aralık ayının son haftası gerçekleşecek olan festivalin kooperatif için şans getirmesi dileğinde bulundu.