Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’ni (BAYOSB) ziyaret eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, sanayicilere teşvik konusunda tam destek verdi.

BAYOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve bölge sanayicileri ile bir araya gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak, sorunları dinledi ve bölgedeki projeler hakkında bilgi aldı. Teşvik sorunu ile yakından ilgilenen Toprak, sanayicilere tam destek verdi. BAYOSB Mesleki Eğitim Merkezi’nin ilk mezunlarına da diplomalarını veren Toprak, gençlere mesleki hayatlarında başarılar diledi. Diploma töreni öncesi yapılan toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu katılırken, BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir de bölge çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

TEŞVİK TALEBİ

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren yaptığı konuşmada, bölge sanayicilerine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Teşvik konusundaki sıkıntılarının halen giderilmediğini ve bu yüzden sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Telseren, “Organize Sanayi Bölgemizin en önemli sıkıntısı teşvik. Bu konuyu defalarca dile getirmemize rağmen, halen bir çözüm bulamadık. Sanayiciler bu bölgeye yatırım yapmak istiyor, ancak teşvik sorunu sebebi ile hemen yanımızdaki Turgutlu ve Manisa’yı tercih ediyor. Bölgemizi de içine alan Kemalpaşa Sanayi Vadisi ülke ekonomisine yaklaşık 5 milyar dolarlık katkı sağlıyoruz. Teşvik sorununun ortadan kalkması ile bölgede yatırım artacak ve yıllık 5 milyar dolar olan ticaret hacmi 10 milyar dolara ulaşacak. Bu konuda devletimizden gerekli desteği bekliyoruz” dedi.

“OSB’LERİ TEŞVİK ETMEMİZ GEREKİYOR”

İzmir Valisi Mustafa Toprak da konunun hassasiyetle üzerinde durulacağını ve teşvik konusundaki sorunun giderilmesi için her türlü desteğin sağlanacağını söyledi. Toprak şöyle konuştu: “Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi ile sırt sırta olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nin teşvik konusunda farklı yapılarda olması uygun değil. Ancak il farklılığı açısından teşvik konusunda böyle bir ayrıma gidilmesi de zorunluluk arz ediyor. Birbirine bu denli yakın, sınır sınıra olan bir organize sanayi bölgesinin olmadığını da öğrendim. İzmir Valisi olarak ben ve Kemalpaşa Belediye Başkanımız ile bu konuda Ankara’ya, bu konuda karar alıcı mekanizmalara, yerelin gücü olarak, yerelin idarecileri olarak bu fikri aktarmamız gerekiyor. Bizim Organize Sanayi Bölgelerini daha fazla teşvik etmemiz gerekiyor. Çünkü bu bölgelerin oluşmasında büyük yatırımlar, büyük harcamalar yapılıyor ve buranın boş kalması kabul edilir bir durum değil. Biz bu sorunu Ankara’da zorda olsa, Turgutlu ve Manisa’nın almış olduğu teşvik grubunun içerisine atmak konusunda gerekli desteği vereceğiz. Zor bir iş ancak daha çok ses getirirsek uygun bir formül bulunacağına inanıyorum.”

DİPLOMALAR VERİLDİ

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Fahrettin Selçik’in konuşmasının ardından, Mesleki Eğitim Merkezi’nin ilk mezunlarına diplomaları düzenlenen törenle İzmir Valisi Mustafa Toprak ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.