TÜBİTAK’ın düzenlediği 2014 Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda İzmir Yamanlar Koleji, 3’ü altın olmak üzere toplam 18 madalya kazandı.

Toplamda 10 bin 220 öğrencinin katılımı ile Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar ve Ortaokul Matematik dallarında yapılan TÜBİTAK 2014 Ulusal Bilim Olimpiyatları’nın finalleri Ankara’da gerçekleştirildi.

Seçkin okulların yarıştığı 2014 Ulusal Bilim Olimpiyatlarında, İzmir Özel Yamanlar Koleji, 3 altın, 8 gümüş, 7 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazandı. ATO Congresium’da yapılan ödül töreninde, başarılı öğrenciler ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın elinden aldı.

Madalya alan Özel Yamanlar Koleji öğrencileri, TÜBİTAK tarafından, 2015 Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına hazırlık amacıyla Şubat ayında yapılacak kış kampına da davet edildi. Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “Öğrencilerimiz, 2014 Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Bundan sonra ’Bilim Milli Takımlarında’ ülkemizi temsil etmek için çaba gösterecekler. Okulumuz, bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 433 madalyanın 147’sini kazandıran okuldur. Öğrencilerimizin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Dünya Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” dedi.