38. grupta yer alan, Çeşme, Urla, Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerini kapsayan doğal sit alanlarının, ’Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve ’Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çeşme, Urla, Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerini kapsayan doğal sit alanlarının, ’Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve ’Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescili için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından müjde geldi. Bakanlık tarafından onaylanan ve yarımadadaki Nitelikli Doğal Koruma Alanlarının mavi ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanlarının yeşil renkli olarak işaretlendiği harita, Çeşme Kaymakamlığında askıya çıkarıldı. Çeşme Kaymakamlığınca mahalle muhtarlıklarına bir yazı yazılarak, yeni koruma alanlarının işaretlendiği haritanın Çeşme Kaymakamlığında askıya çıkarıldığı duyuruldu.

Çeşme Kaymakamlığından yapılan duyuruda, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve ’Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edilen alanların 02 Ağustos 2017 tarih ve 9181 sayı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığına dair tescil kararının ve ilçemize ait ilana ilişkin paftalarının 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve Korunan Alanlarının Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik doğrultusunda 21 - 25 Ağustos 2017 tarihleri arası 5 gün, 5 - 14 Eylül 2017 tarihleri arasında 10 gün olmak üzere toplam 15 gün süre ile hükümet konağı ilan panosunda askıya çıkarılacağı hususu ilanen duyurulur" denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni koruma planında, Çiftlik Mahallesinden Alaçatı Körfezine kadar olan geniş bir alanın "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak işaretlenmesi dikkatleri çekti.