Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyesi öğrenciler, ortaokul düzeyindeki çocukları, üniversiteli abla ve ağabeyleriyle buluşturarak, yaşamdan beklentilerini yükseltmek, üniversiteye kadar öğrenim görmeleri için özendirmek amacıyla “Minik Üniversiteliler” projesini hayata geçirdi. Karabağlar İyiburnaz Ortaokulu’ndan öğretmenleri tarafından seçilen 10 başarılı öğrenci, 2 ay boyunca, hafta sonları Yaşar Üniversitesi’ne gelip gönüllü üniversiteli gençlerle birlikte ders çalışacak, spor, kültür ve sağlık başta olmak üzere her konuda eğitilecek.

AMAÇ OKUMAYA TEŞVİK

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Hazal Nazlı, amaçlarının, minik öğrencilerin, üniversite öğrencisi rol modelini alması ve onları okumaya, hayatın ilerleyen dönemlerinde hedeflerinin olmasına teşvik etmek olduğunu belirtti. Projenin ilk haftasında, Karabağlar İyiburnaz Ortaokulu’ndan öğretmenleri tarafından seçilen 10 öğrenci ve velileri, okullarından servisle alınarak Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusu’nda gönüllü üniversitelilerle bir araya geldi. Abla ve ağabeyleriyle birlikte ders çalışan minik öğrenciler, daha sonra spor salonunda basketbol eğitimi aldı. Öğrencilere, birçok büyük takımın antrenörlüğünü yapan basketbol adamı Mete Babaoğlu tarafından forma, şort ve basketbol topu armağan edildi.

GÖNÜLLÜ ABLA VE AĞABEYLER

Gönüllü üniversiteli abla ve ağabeyleriyle birlikte yemek yiyen ve film de izleyen minik öğrenciler, yeniden servisle okullarına döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Abla-Ağabey-Kardeş projesinin kendilerine ilham olduğunu ifade eden Hazal Nazlı, “Bu çalışmalarımızla, çocukların sosyalleşmesini, yaşamdan beklentilerini yükseltmelerini istiyoruz. Ayrıca, ders araçlarını kullanma istek ve yeteneklerini arttırmayı, kütüphane ve bilgisayar ortamlarında araştırma özelliklerini geliştirerek ödevlerini hazırlamalarına, iletişim becerilerinin karşılıklı olarak gelişmesine de yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ailelerin de çocuklarının üniversite eğitimi almasını istemelerini, değişik kültürel aktivitelere öğrencilerle birlikte katılmalarını amaçlıyoruz” dedi.