Yaşar Üniversitesi Yelken Topluluğu, Çeşme ve Yunanistan’ın Sakız adası arasında yapılan Channel Cup Yelken Şampiyonası’nda birinci olup İzmir’e 3 kupayla döndü.

Yunan ve Türk yelkencileri buluşturan Çeşme-Sakız arasındaki Chanel Cup 2014 Şampiyonası, Yunanistan’ın Sakız Adası’nda tamamlandı. Organizasyona, IRC-1, IRC-2, Destek-1, Destek-2 sınıflarında yarışan Türk ve Yunan toplam 26 takım katıldı. Bu ekipler arasında tek üniversite takımı ise Yaşar Üniversitesi oldu. 30 Ekim’de Çeşme’den start alan yarışın bitiş yeri Sakız Adası’ndaki Lagada koyuydu. Offshore yarışta 16 deniz mili olan zorlu parkuru, yelkenciler, zaman zaman 45 kilometre hızla esen rüzgara karşı tamamladı. Yaşar Üniversitesi ekibi bu zorlu parkuru ikinci olarak tamamladı.

Hava koşulları nedeniyle teknelerinde birçok teknik arıza yaşayan ekipler, ikinci yarış gününe yorgun uyandı. Yaşar Üniversitesi ekibi de sabahın erken saatlerinde teknelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle limandan ayrılıp başka bir koyda demirleyerek teknik arızaları giderdi. Yeniden start yerine dönen Yaşarlı yelkenciler, şampiyonluk için ne kadar istekli olduklarını da göstermiş oldu. Rotası Lagada - Sakız Adası merkezi olan yarışı, Yaşarlı yelkenciler 4 Yunan ve 2 Türk ekibi geride bırakarak birinci sırada tamamladı. Yaşar Üniversitesi bu birincilikle, ikinci gün sonunda genel sıralamada da birinciliği elde ederek Destek-2 sınıfında şampiyon oldu. Enver Çilengiroğlu, Ceren Subaşı, Melih Öztürk, Mithatcan Alagöz ve Haktan Taş’tan oluşan Yaşar Üniversitesi ekibi, geçen Pazar günü yapılan ödül töreninde, 3 kupayı İzmir’e getirmeyi başardı.

Bugüne kadar yurt içinde katıldıkları birçok yarışta çeşitli şampiyonluklar yaşadıklarını anlatan Yaşarlı yelkencilerden Ceren Subaşı, “Yurtdışında, yabancı rakiplerle birlikte yarışmak çok büyük bir tecrübe. Ülkemize ve okulumuza 3 kupayla döndüğümüz için çok mutluyuz. Bu uluslararası alanda kazandığımız ilk kupalarımız oldu, bundan sonra da devamını getirmek istiyoruz” dedi.