Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunan Pamucak Bölgesinin sorunlarına ilişkin, "Pamucak Bölgesindeki sorunlar çözülecektir. Bölgenin acil sorunlarını inceledik ve bir rapor hazırladık" dedi.

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunan Pamucak Bölgesinin sorunları ve bu konuda yapılması gerekenler, düzenlenen çalıştay da ele alındı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlık ettiği toplantıda, önemli kararlar alındı. Başkan Zeynel Bakıcı, göreve geldikleri andan itibaren, Pamucak’taki yatırımcılarla bir dizi çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Bakıcı, bölgenin acil sorunlarının neler olduğunu incelediklerini belirterek, "Pamucak Bölgesinde yapılan çalışmalarda bir mesafe aldık. 2015 yılı başında da bununla ilgili çalışmalarımız netleşecek. İlerleyen süreçte de Pamucak Bölgesi karanlıktan kurtarılmış olur, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve sivrisinek yuvalarından arındırılmasıyla bölgenin çok daha nezih olması sağlanır" dedi.

"SORUNLARI BİLİYORUZ"

Yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Zeynel Bakıcı, "Burada daha çok altyapı sorunları var. Daha sonra bölgenin aydınlatılması arıtma tesislerinin yapılması, kanal bağlantısının çözümlenmesi, su bedellerinin yüksekliğinin aşağıya çekilmesi, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve bölgenin ulaşımının kolaylaşmasını da kapsayan çok yönlü bir çalışma yapıyoruz. Bu konularla ilgili projeler oluşturduk ve projeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletme ve Yatırımlar Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Aldığımız geri dönüşler doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Bakanlığa bağlı İşletme ve Yatırımlar Genel Müdürlüğü buraya bir ekip gönderdi. Toplantı yaptık. Sonuç olarak bu bölgenin turizm alanı olması, oradaki altyapı ile ilgili 6360 ile gelen değişiklikler ve büyükşehire dahil olması sebebiyle, o alanın altyapısıyla ilgili gerek arıtma tesisinin yapılması, gerekse kanalizasyon tertibatının yapılması görüşüldü. Daha sonra İZSU Genel Müdürlüğü ile bir toplantı daha yaptık. Burada yapılacak yatırımlarda İZSU Genel Müdürlüğü’nün yerinin ne olduğunu tartıştık. Onlar da bizden bir zaman istediler” diye konuştu.

CİNEL: "SIKINTILAR GİDERİLECEK"

Çalıştay da konuşan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ise, şu şekilde konuştu: "Selçuk ismini bir marka yapamamaktan kaynaklanan sıkıntılarımız vardı. Hem belediyemizin hem de yatırımcılarımızın bir arada hareket edemediğini gördük. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarımızla ve Pamucak’taki yatırımcı arkadaşlarımızla bir araya gelip öncelikle Selçuk’un turizmindeki yerini tartışalım istedik. ’Daha sonra da neler yapabiliriz? Birlikte nasıl hareket edebiliriz?’ diye böyle bir çalıştay toplantısıyla hareket etmek istedik."

Pamucak Turizm Yatırımcılar Birliği (PATUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sürmeli Efes Hotel Genel Müdürü Sadun Alp de, Selçuk Belediyesi’nin yeni yönetiminin böyle bir toplantı organize etmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Çalıştaya, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcıları Bülent Cinel ve Atilla Aksoy, Selçuk Ticaret Odası Başkanı (STO) Koray Yolcu, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SESO) Başkan Vekili Özgür Aydoğan, İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı, ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Selçuk Sorumlusu Gökhan Sengel, Pamucak Turizm Yatırımcılar Birliği (PATUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sürmeli Efes Hotel Genel Müdürü Ş. Sadun Alp ile turizmciler ve STK temsilcileri katıldı.