Urla Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte hazırladığı “Zeytin Hasadı Eğitimi” Urla Kuşçular’da gerçekleşti.

Doğru hasat ile kaliteli zeytinyağının hedeflendiği eğitimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü verdi. Eğitimde Zeytin hasadının ne zaman, nasıl yapılacağı, teknikleri, zeytin ağacının yetiştirilmesi, bakımı, budanması, hastalık ve zararlarla mücadelesi hakkında bilgi verildi.

Urla Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Belgin Hoşsu’nun yürüttüğü eğitimi İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Azmi Akbaytürk, ziraat mühendisleri Nadir Aykut, Elvan Hatipoğlu, Ayşegül Karakoyun Seçgin verdi.

Yöre halkının ilgisinin büyük olduğu eğitime Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Urla Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

Türkiye’de ilk kez Tarımsal Daire Başkanlığı’nı kuran bir belediyede çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar “Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun da girişimleri ile tarıma belediye olarak çok ciddi bir katkı koyduk. Okul sütü, tarımda yolların yapılması gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Şimdi de Urla ve Yarımada’daki diğer ilçeler ile toplantılar yaparak tarımı kalkındırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ZEYTİNCİLİKTE MARKA OLMAYI HEDEFLİYORUZ

“Asıl amacımız yerel kalkınma” diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “Hep beraber lokmamızı büyüteceğiz. Küçük esnafı, küçük çiftçiyi büyütebiliriz. Kooperatifleşebilir, doğru üretim yapabiliriz. Elimizde kapsamlı bir stratejik plan var. Nerde, ne yapılmalı. Urla’da zeytincilik, bağcılık öne çıkıyor. Çiftçiyi eğitebilmeliyiz ki daha iyi kalite alalım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu da her zaman bize destek oluyor” dedi.

“Zeytin ağaçlarımıza doğru hasat yaparak zeytinyağı kalitesini arttırmayı ve Zeytincilik alanında bir marka olmayı hedefliyoruz” diyen Başkan Uyar “Çok şanslıyız ki Urla’da “erkence” denen çok özel bir zeytine sahibiz. Yağ oranı yüksek, yağ kalitesi iyi çok özel bir türe sahibiz. Sahip olduğumuz bu ayrıcalıkla, doğru hasat yaparak zeytinyağımızın kalitesini daha da arttıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.