Kahramanmaraş’ın Afşin İlçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçede değişim ve dönüşümün başladığını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerin ardından belediyenin 9 aylık çalışmalarını değerlendiren Afşin Belediye Başkanı M. Fatih Güven, borçlu bir belediye olmalarına karşın hizmet için çalıştıklarını söyledi. Kahramanmaraş’ın en borçlu belediyesi olduklarını belirten Güven, bir taraftan yatırım yaparken bir taraftan da borçları ödeme gayretinde olduklarını söyledi.

1 Nisan itibariyle çalışmaları değerlendiren Güven şöyle konuştu:

“Kurumsallaşma adına çalışmalarımız devam ediyor. Stratejik plan hazırladık, performans planı yürürlüğe koyduk. Ön mali denetimle ilgili çalışmalarımız davam ediyor. İş denetim eylem planıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından itibaren daha derli toplu, ne yaptığını bilen belediye kadrosu olacak.“

Afşin’in alt yapı ve üstyapı sorununun olduğunu belirten Güven, “Büyükşehir yasasından sonra altyapı Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi bünyesine geçti. Büyükşehir belediyesi Afşin’in içme suyu ihalesini 2 Aralıkta yaptı. Yüklenici firmayla görüşmeler yaptık, firma kısa sürede çalışmalara başlayacak. Bizlerde özellikle üst yapıya önem verdik. Aldaş, Ördek, Yazıdere, Kabaağaç, Türksevin ve Tanır mahallelerinde parke kaplama yaptık. Merkez mahallelerde de kaplama çalışmalarımız devam ediyor. 10 metre ve altı tüm yolları parke kaplama yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven hedeflerini günden güne büyüttüklerini söyledi. Afşin’de değişim ve dönüşümün başladığını belirten Güven, “Yatırıma ayırdığımız tutarı bir yılda geçmek istiyoruz. Bu hedefi koyduğunuz zaman belediye durmadan koşuyor, dinlenmeye geçmiyor. Bizler de 9 ayda ne kadar iş yaparsak önümüzdeki yılda daha da fazlasını yapmak zorundayız. Vatandaşlarımızda belediye hizmet üretemez algısı oluşmuş. Biz bu algıyı yıkmak istiyoruz. O yüzden çok daha fazla çalışmak zorundayız” diye konuştu.