Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Türkoğlu İlçesi Kadıoğlu Çiftliği’nde, kırsal kalkınma yatırımları desteklemeleri hakkında çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Kahramanmaraş’ın sürdürülebilir, pazarlanabilir bir üretim modeli oluşturmak için tüm kurumlarımızla sahada çiftçilerimizle yoğun bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Şuan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız kırsal kalkınmayı destekleme programı çerçevesinde bölgemizde seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için yapılan desteklerle ilgili çiftçilerimizi bilgilendirme çalışması yaptık. Bizler Bakanlık yetkilileri olarak Kahramanmaraş İlimiz Doğu Akdeniz bölgesinde olması iklim imkanlarının müsait olması, pazar olanaklarına yakın olması sebebi ile ilimizde seracılık faaliyetlerini mutlaka geliştirilmesi yaygınlaştırılması ve bölgemiz çiftçilerinin kırsal alanda daha fazla para kazanmasını sağlamak için bütün kurumlarımızla yoğun bir çaba ve gayret içerisinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Süha Uslu ise, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatı olarak gerek İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz gerekse kurumumuz Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü ile ortaklaşa çalışmalarımız devam ediyor. Bugün ilimizin en önemli seracılık potansiyeli olan Kadıoğlu çiftliğine ait arazilerde inceleme çalışmalarında bulunduk ve bölge çiftçilerini kurumumuz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yapmış olduğu ve yapacağı hibe destekleri hakkında bilgi verdik” diye konuştu.