Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi ile Malatya arasında ulaşımı sağlayan ve Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Darıca Mahallesine kadar uzanan yaklaşık 45 kilometrelik yolun, bölünmüş yol olarak yapılması amacıyla yürütülen çalışmalar hız kazandı.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanan karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması için proje çalışmaları sona ererken, kamulaştırma ihalesini alan firma çalışmalarını yürütüyor.

Elbistan ile Malatya arasındaki ulaşımı sağlayan ve Karayolları Elbistan 58. Şube Şefliği sınırlarında kalan Elbistan-Darıca Karayolu yaklaşık 45 kilometreden oluşuyor. Bu yolun Elbistan-Söğütlü Beldesi çıkışına kadar olan 7,5 kilometrelik kısmı ise geçtiğimiz yıllarda yapılan ihale ile bölünmüş yol olarak yapılmış ve ulaşıma açılmıştı.

ELBİSTAN-MALATYA YOLUNDA SICAK ASFALT ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 28 Mayıs 2014 günü yapılan ihale ile daha önce bölünmüş yol olarak hazırlanan ve satıh kaplama yapılan Elbistan-Malatya Karayolu’nun Söğütlü Mahallesi çıkışına kadar olan 7.5 kilometrelik kısmında sıcak karışım kaplama çalışmaları sürüyor.

Elbistan-Kahramanmaraş karayolunun Ekinözü yol ayrımından itibaren, Elbistan şehir geçişi ve Nurhak yolu çöplük mevkiine kadar olan kısmı, altyapısı ile birlikte sıcak karışım olarak geçtiğimiz yıl asfaltlanmıştı. Yaklaşık 20 milyonluk bir yatırım ile yapılan bu yolun ardından, Elbistan-Malatya ve Elbistan-Termik santral yolunda da sıcak karışım kaplama çalışması yapılıyor.

Daha önce Nurhak Kavşağı ile Söğütlü Mahallesi çıkışına kadar 7.5 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olarak yapılan yolda, bitümlü sıcak karışım kaplama yapılıyor.

İhaleyi kazanan firma yolun yaklaşık 5 kilometrelik kısmını tamamlarken, daha sonra ise Elbistan-Çoğulhan Karayolu’nun 2 kilometrelik kısmında da sıcak karışım asfalt yapacak.