Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Elbistan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 1 Ocak 2014 ile 25 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılan çalışmayı rapor halinde çıkarttı. Rapora göre, Elbistan’da toplamda 28 bin 630 kişi devlet yardımlarından yararlanıyor.

Elbistan Kaymakamlığı’na bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Elbistan genelinde 2014 yılı içerisinde 28 bin 630 kişiye devlet yardımları ulaştırıldığı belirlendi. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un mütevelli heyeti başkanlığını yürüttüğü SYDV Elbistan genelinde son bir yıl içerisinde yaptığı yardımları sayısal olarak belirledi. Yardımlar merkezi yardımlar ve öz kaynaklarla yapılan yardımlar olarak ikiye ayrıldı. Merkezi yardımlar, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Şartlı Gebelik Yardımı, Engelli Yakını Aylığı, Engelli Aylığı, Yaşlı Aylığı, Muhtaç Asker Ailesi Yardımı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı adıyla farklı isimlerle ayrıştırıldı.

Merkezi yardımların parasal karşılığı 12 milyon 6 bin 466 TL olarak şekillendi. Vakfın Elbistan yerelinde öz kaynaklarıyla yaptığı yardım toplamı ise 1 milyon 966 bin TL olarak belirlendi.

Toplamda ise Elbistan SYDV Başkanlığı 2014 yılında toplamda 28 bin 630 kişiye 13 milyon 966 TL nakdi ve ayni yardımda bulundu.

Yine vakıf yardımları çerçevesinde Elbistan’da muhtaç 8 aileye kısa süre önce konut yapılmış ve anahtarları sahiplerine teslim edilmişti.