Elbistan Ziraat Odası (EZO) Başkanı Mehmet Ali Bulut, ilçenin başta tarımsal olmak üzere ekonomik, eğitim ve ulaşım alanlarında çözüm bekleyen sorunları içeren dosyayı, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a sunduklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret eden Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, başta Elbistan’ın il olması, ilçeye bir üniversite kazandırılması, barajları biran önce tamamlanması gibi 15 maddeyi içeren bir dosya sundu.

Başkan Bulut, Ankara’daki görüşmenin oldukça verimli ve olumlu bir havada gerçekleştiğini belirtti. Elbistan’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak ilçenin sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeye çalıştıklarını ve bu problemleri hemen her platformda dile getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Bulut, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Bey, memleketimizin insanıdır. Partisindeki konumu ve mevkisi itibariyle ilçemizin sorun ve sıkıntılarını çözmede ilk olarak başvuracağımız siyasetçilerimizin başında yer almaktadır. Bu nedenle ilçemizin başta il olması konusu olmak üzere birçok sorunu içeren bir dosya hazırladık ve kendisine sunduk. Tarım ve ulaşımla ilgili biran önce hayata geçirilmesini istediğimiz yatırımları anlattık. Kendisi de bizlerle yakından ilgilendi.”

Başkan Bulut, Mahir Ünal’a ilettikleri dosyanın içeriğine ilişkin olarak da şu bilgileri aktardı:

“Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasına hiç manimiz olmayıp nüfus bakımında yeterli nüfusa sahip olup, Elbistan’ımızın il olmasının önü kesilmiştir. Elbistan’a valimizin ve tabelamızın verilmesi talebinde bulunduk. Türkiye’nin dördüncü büyük ovası olan Elbistan’ın 3 adet büyük barajlarının ve göletlerinin bir an önce yapılarak 2 milyon 500 bin dekardan fazla arazide sulu tarıma geçilmesi yönünde desteklerini istedik.

Elbistan Şeker Fabrikasının özelleştirilmemesini, eğer özelleştirilmesi gerekiyorsa, Elbistan çiftçisine verilmesi biz Elbistan Ziraat Odası olarak ortağı olmaya hazır olduğumuzu beyan ettik. Kumlu yolunun Adıyaman, Gölbaşı başlangıcının devamı olan Kayseri, Sarız’a bir an önce bağlanması tüm Elbistanlıların arzusu olduğunu hatırlattık ve Elbistan-Darende-Büyükyapalak arasındaki yolun yapılmasını istedik. Elbistan’la Kahramanmaraş arasındaki mesafeyi kısaltacak Ekinözü, Kahramanmaraş Ilıca arasındaki yolun bir an önce yapılması yönündeki beklentimizin büyük olduğunu belirttik. Elbistan-Göksun ve Elbistan-Darıca arasındaki yollarımızın bir an önce duble yol yapılması konusunda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini hatırlattık.”

Elbistan’a bir üniversitenin kurulması yönünde de taleplerinin olduğunu ifade eden Başkan Bulut, “Polis Meslek Yüksek Okulunun Elbistan’a yapılması için çalışmaların yapılmasını istedik. İlçemizde bulunan termik santrallerine mutlaka bu bölgenin gençlerinin işe alımında öncelik tanınması düşüncesiyle, nimetinden de külfetini çeken bu yörenin insanları faydalanması gerektiği görüşünü belirttik. Çiftçilerimizin kullandığı mazotu daha uygun fiyatla alması gerektiğini ifade ettik. Çiftçilerimiz sulamada kullandıkları sondajların elektrik faturalarını ödemekte zorlanmaktalar bu çiftçilerimize en azından bir kolaylık sağlanması gerektiğini vurguladık. Yine çiftçilerimizin en önemli girdilerinden olan gübre, zirai ilaçlar, traktör, tarım aletleri olmak üzere diğer vergilerin dışında özel tüketim vergisi altında alınan vergilerin kaldırılmasını beklediğimizi anlattık. Bitme durumunda olan hayvancılığa önem verilerek ithal eden ülke değil de ihraç eden ülke konumunda olmamız gerektiğini hatırlattık ve Büyükyapalak Göleti ile sulama kanallarının yapılmasını istedik” şeklinde konuştu.