Elbistan Gençlik Merkezi’ne üye gençler, ilçe merkezindeki 4 camide Cuma namazına gelen vatandaşlara gülsuyu ve lokum ikramında bulundu.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ancak, Kurban Bayramı’na denk gelmesi dolayısıyla bir hafta ertelenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki ana teması ‘Cami ve Gençlik’ olarak belirlendi. Elbistan Gençlik Merkezi de, bu doğrultuda hafta çerçevesinde birçok anlamlı etkinliği hayata geçirdi. Geçtiğimiz günlerde camileri temizleyen gençler, bu kez cemaate çeşitli ikramlarda bulundu.

Elbistan Gençlik Merkezi’ne üye gençler, bu özel program öncesinde İlçe Müftü Vekili Nurullah Bozkurt’u makamında ziyaret ederek Camiler ve Din Gönüllüleri Haftasını kutladı. Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz ve öğreticilerin nezaretinde İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı ziyarette konuşan İlçe Müftü Vekili Nurullah Bozkurt, gençlerin toplumdaki önemine işaret etti.

Bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana temasının Cami ve Gençlik olarak belirlendiğini hatırlatan Bozkurt, gençlere ahlaklı birer birey olarak yetişmeleri hususunda tavsiyelerde bulundu.

Bozkurt, Gençlik Merkezi’nin gençlere yönelik olarak düzenlediği organizelere ve programların önemine dikkat çekerek, “Gençlik Merkezi’miz gençlerimizin iyi ve güzel vakit geçirebilmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için hizmet veriyor. Bünyesinde birçok kurs olduğunu biliyoruz. Bizler de İlçe Müftülüğü olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Müftülüğümüzü ilgilendiren konularda bizlerde taleplerini karşılamaya hazırız” dedi.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz ise, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirti.

Yılmaz, gençlerin camiler ve din görevlileri ile ilgili olarak projelere imza atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.