Kahramanmaraş’ta hayırsever iş adamları tarafından yaptırılacak okulların protokolü imzalandı.

Valilikte düzenlenen törende, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Koçova Mahallesine yapılacak olan 4 derslikli okul binası, 1+1 lojman ve laboratuvardan oluşan projenin protokolü Kahramanmaraşlı iş adamı Hasan Gökkaya, Vali Mustafa Hakan Güvençer ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akut arasında imzalandı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, “Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız büyük işlere imza attılar. Bundan sonrada örnek çalışmalara imza atacaklarından şüphem yok. Hayırsever işadamı Hasan Bey kendi eğitim gördüğü köyüne yeni bir okul yaptırma kararı aldı. Geleceğimizin mirası güzel öğrencilerimize en büyük en özel yatırım olduğunu düşünüyorum. Sadece kendine zengin olan insanın kimseye faydası olmaz. Bugün bu zenginliğin en güzel örneğini yaşıyoruz” diye konuştu.

Eğitime yaptığı destekten dolayı Hasan Gökkaya’yı kutlayan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Hasan eye öğrencilerimiz adına teşekkür ederim. 34 öğrencisi olan okulumuzda 2 öğretmen görev yapıyor. Koçova mahallemiz ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta olan bölge. Afşin adına çok teşekkür ederim” dedi.

Koçova Mahallesinde doğan ve ilköğretimini burada tamamlayan iş adamı Hasan Gökkaya ise, “Eğitim hayatım kendi köyümde başladı. Daha sonra yatılı olarak devam etti. Sonra ticarete atıldık ve başarılı olduk. Kendi ilimize kendi köyümüze imkanlarımız doğrultusunda katkı sağlamak istedim” dedi.

İkinci imza töreni ise, Kahramanmaraş’a 6 okul binası kazandıran Ökkeş Gümüşer arasında imzalandı.

Ökkeş Gümüşer, Kahramanmaraş’ın Pınarbaşı Mahallesi’nde daha önce yapılan okul binasının yanına 12 derslikli okul binası için çalışmalara başladı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer ikinci imza töreninde de Kahramanmaraş’ta birçok eğitim yatırımına imza atan Ökkeş Gümüşer’e şahsında tüm Gümüşer ailesine teşekkür etti.

Eşi ve kızı ile birlikte eğitim yatırımlarına devam ettiklerini belirten iş adamı Ökkeş Gümüşer ise, “1992 yılında kardeşlerim ile birlikte Reşit-Ayşe Gümüşer okul binası tamamlandı. Peşinden Mehmet Gümüşer ile Habibe Gümüşer okul binaları inşa edildi. Bu bizim vefa Kahramanmaraş’a vefa borcumuz. Biz bu memlekette para kazanıyor isek, kazancımızı da memleketimize harcamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi sırada kendi Pınarbaşı Mahallesinde bulunan 13 derslikli okul binamızın yanına 12 derslikli Gümüşer okul binasını için çalışmalarımız başladı. Bundan sonraki yıllarda eğitim alanında yatırımlarımız sürecek” dedi.