Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’nün Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile A ve B termik Santrallerine 219 daimi işçi alacağını açıklamasının ardından adaylar, başvuru yapmak için İŞKUR Elbistan Şube Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 3 yıl aradan sonra Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine işçi alımı yapacağını açıklaması, bölgedeki binlerce işsiz genç için umut oldu.

219 kişilik işçi alım ilanının yayınlanmasının ardından birçok aday, İŞKUR Elbistan Şube Müdürlüğü’ne akın etti. İlanın yayınlandığı 4 Kasım 2014 tarihinden itibaren çok sayıda kişi hem detaylı bilgi almak hem de başvurusunu yapmak üzere İŞKUR’un yolunu tutunca yoğunluk yaşandı. Başvuru için sabah erken saatlerden itibaren İŞKUR önüne gelen adaylara sıra numarası verildi. Adaylar daha sonra sıra numarasına göre içeriye alınarak başvurusunu yaptı. Şuana kadar ilana kaç kişinin başvurduğu net olarak öğrenilemezken birçok adayın da başvurusunu internet üzerinden yaptığı bildirildi.

İŞKUR Elbistan Şubesi önünde bekleyen işçi adayları ise, 3 yıldır bekledikleri işçi alımı haberi ile sevindiklerini belirttiler.

Söz konusu işçi alım ilanına başvurular 13 Kasım 2014’te sona erecek. Başvurular, İl Müdürlükleri, Hizmet Merkezleri veya ’iskur.gov.tr’ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Müracaatların alınmasının ardından, EÜAŞ işçilerin belirlenmesi amacıyla mülakat yerine Kahramanmaraş sütçü İmam Üniversitesi’ne sınav yaptıracak. Sınavda başarılı olan kişiler, işe başlayacaklar.

EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nün Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile A ve B Termik Santrallerine alacağı meslekler, okul türleri ve kadro sayıları ise şöyle olacak:

Afşin-Elbistan A Termik Santrali:

Toplam 60 işçi alınacak. EML Elektronik Teknisyeni-3, EML Elektrik Teknisyeni-3, MYO Proses İşçisi (Elektrik)-5, MYO Proses İşçisi (Makine)-5, MYO Proses İşçisi (Elektrik Enerjisi Üretimi)-5, EML Metal Teknisyeni-5, EML Tesviyeci-3, EML Makine Teknisyeni-31.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali:

Toplam 69 işçi alınacak. EML Elektronik Teknisyeni-5, EML Elektrik Teknisyeni-10, MYO Proses İşçisi (Elektrik Enerjisi Üretim)-5, MYO Proses İşçisi (Makine Teknolojisi)-5, EML Kimya Teknisyeni-4, MYO Proses İşçisi (Elektrik)5, EML Makine Teknisyeni-35.

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL):

Toplam 90 işçi alınacak. EML Elektrik Teknisyeni-6, Lise Ağır Kamyon Şoförü (E Ehliyet-SRC3 veya SRC4)-10, Lise Akaryakıt Tevziatçısı-5, EML Su Pompa Montörü (Metal-Torna-Tesviye)-10, Lise Dozer Operatörü-10, Lise Ekskavatör-Beko Operatörü-6, Lise Greyder Operatörü-2, EML İtfaiye Eri-6, Lise Loder Operatörü-8, EML Marangoz (Ahşap Teknolojisi)-2, EML sıvacı (İnşaat Teknolojisi)-3, EML Sondör (Metal-Torna-Tesviye)-10, Lise Tahmil Tahliyeci-4, Lise Tır Şoförü-3, Lise Forklift Operatörü-1, Lise Merkez Ambarcı-2, Lise Kantarcı-2.