Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yeni model araçlar düzenlenen törenle ekiplere teslim edildi.

Emniyet ve Asayiş Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından bu ay ikincisi alınan araçlar birlikte toplam 6 yeni aracın anahtarları görevli polis memurlarına takdim edildi. Anahtar teslim töreninde konuşan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün satın alarak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis ettiği 5 adet hizmet otomuz ile Asayiş Derneğimizin katkılarıyla geçen ay alımı yapılan 2 tane hizmet otomuzun ikincisinin teşkilatımıza kazandırılması amacıyla yapmış olduğumuz devir teslim töreni vesilesiyle burada toplanmış bulunuyoruz. Kahramanmaraş Polis Teşkilatı olarak birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın huzur ve güveninin sağlanması onların mal, can ve namus emniyetlerinin güvence altına alınmasıdır. Bu uğurda gece gündüz yorulmadan hiçbir tavizde bulunmadan canla başla çalışıyoruz. Bu görevin verimliliğinin arttırılması için polisin ekipmanın modern şartlara göre donatılması lazım, bunun da en başında araç ve gereçlerimiz geliyor. Bu amaçla bu araçlarımızı teşkilatımıza kazandıracağız” dedi.

Son teknoloji araçların donanımları hakkında bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli ise, şunları söyledi:

“Bu araçlarımız özellikle trafik hizmetlerinde kullanılacak araçlarımız, yüksek donanımlı araçlarımızdır. Kış ve yaz şartlarına göre donatılmış, son teknolojik özelliklerle üretilmiş araçlarımız. Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından illerin iklim ve yol şartları dikkate alınarak yüksek performanslı olarak üretilmiş araçlarımızdır. Karayolunda trafik güvenliği ve kendi personelimizin güvenliği de düşünülerek üretilmiş araçlar. Bu araçlar 2014 yılı sonu itibariyle Kahramanmaraş ilimizde yüksek performansla diğer araçlara takviye olarak tahsis edilmiş araçlar.”

Yapılan konuşmaların ardından İl Emniyet Müdür Ümit Yaşar Adalar, Emniyet ve Asayiş Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Ali Cilve ve Şube Müdürleri sembolik açılış kurdelesi kesti. Tören yeni araçların anahtarının ekiplere takdim edilmesiyle sona erdi.