Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı tarafından Muharrem ayı sebebiyle kent merkezinde yer alan camilerde Cuma namazı çıkışında 15 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Aşure dağıtımında konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, tüm vefat edenleri rahmetle andıklarını belirterek, "Tüm Müslümanlar için özel anlam ifade eden Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılarak inşallah bir bereket sofrası paylaştık. Kemal-i afiyetle diyemiyorum. Ama kul olmanın acziyeti içerisinde tüm Müslümanlar ve kendimiz için dua ederek, aynı zamanda da paylaşmanın ziyareti olarak aşure aşını besmeleyle paylaşarak karınca kararınca, kaderince idrak etmeye çalıştık" dedi.

Vakıf Başkanı Ali Demirdöğen ise gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, geleneksel hale getirdikleri etkinliği sürdüreceklerini ifade etti.

Çarşıbaşı Caminde düzenlene etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ile kurum müdürleri katıldı.

Aşure dağıtımı İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.