Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 aylık hizmet süresini değerlendirdi. Kamuoyunda oluşan algının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Mahçiçek, “Başarımızın sırrı, ekip çalışması ve birliktelik ruhu” dedi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Onikişubat Belediyesi’nin 8 aylık hizmetlerini gazetecilerle paylaşan Mahçiçek, tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte proje ve hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği programda, basın mensuplarını “Eskimeyen dostlar” olarak nitelendiren Mahçiçek, “Bu kadar gazeteci arkadaşımızın bugün burada olması gösterir ki, sizlerin bize karşı muhabbeti var, bizlerin de sizlere karşı. Bu, bizim dostluğumuzun eskimeyeceğini gösterir” diye konuştu.

Onikişubat Belediyesi’nin 4 Nisan’da kurularak çalışmalarına başladığını anımsatan Mahçiçek, kısa bir süre içerisinde kurumsal altyapının tamamlanarak hizmetlere start verildiğini kaydetti. İlk etapta belediye içerisinde süper masa projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Mahçiçek, “İstedik ki vatandaşımızın tüm işlerini burada tamamlayalım. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamen oturacak bu sistemle, belediyemize gelen vatandaşımız hiç yukarı çıkmadan, işlerinin tamamını burada halledecek” ifadelerini kullandı.

“YOL KONUSUNDA REKOR KIRDIK”

Onikişubat Belediyesi’nin özellikle ulaşım hizmetleri noktasında rekor kırdığını vurgulayan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Biz seçim çalışmalarımızda Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan hemşehrilerimize neler yapacağımızı anlatmıştık. İşte o anlatılanlar çerçevesinde ilk günden itibaren çalışmalara başladık. Gerçekten de 81 tane köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerinde ulaşım konusunda hemen ihaleye çıktık. Bugün itibariyle geldiğimiz nokta da fiziki gerçekleştirme oranımız yüzde 80’lere ulaştı. Birkaç ay içerisinde bütün yerleşim yerlerimizde yol sıkıntımız kalmayacak. Bu bir rekor. Hep mütevazi davranıyoruz ama gerçekten bu bir rekor. 91 yıllık cumhuriyet tarihinde şehrimizde bu kadar yolun yapıldığı görülmemiştir. Bir milyon 550 bin metrekare yol yapıyoruz. 3 metre enliliğinde hesap edersek buradan Ankara’ya kadar uzanan bir yol düşünün. İşte Onikişubat Belediyesi bu kadar kısa sürede bunları başarmış.”

“DAR GELİRLİLERİN YANINDAYIZ”

Onikişubat Belediyesi’nin hizmetlerinin dokunduğu en çok kesimin dar gelirli vatandaşlar olduğunu işaret eden Mahçiçek, bu projelerin artarak devam edeceğini belirtti. Mahçiçek, şöyle devam etti:

“Unutulan insanlarımızı hatırlıyor ve çalışmalar yapıyoruz. Daha geçen hafta mahrukatçılar çarşısında çalışan taşıyıcı kardeşlerimiz için günün yorgunluğunu atacakları bir yer yaptık. Fabrikalarda çalışan işçilerimizin servis beklediği bir durakları yoktu. Onlar için duraklar yaptık. Bunlar büyük değil ama ihtiyaç olan şeylerdi ve bu eksiklikleri giderdik. Diğer yandan, yeni doğan bebekler için bir hediye paketi hazırladık. Dünyaya gözlerini açan yavrularımızı hediyelerle karşıladık. Okullar açıldığında ‘kitaplar devletimizden, defterler belediyemizden’ diyerek bütün birinci sınıf öğrencilerimize çantalar ve kırtasiye malzemeleri hediye ettik. Bu ailelerimizin ekonomilerine küçük de olsa bir katkı sağladık. Önümüzdeki yıl da ilk iş olarak asfalt plentimizi alıp, dağı taşı her tarafı asfalt yapacağız. Yol diye bir sıkıntı asla kalmayacak.”

“BU BAŞARI HEPİMİZİN”

Onikişubat Belediyesi’nin hizmetlerinin kamuoyu tarafından da takdirle karşılandığına dikkat çeken Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Siz de farkındasınız, Onikişubat Belediyemizin kamuoyundaki imajı iyi Allah’a şükür. Ama bu imajın oluşmasında, bu başarının oluşmasında sadece Hanefi Mahçiçek yok, bizlerle beraber olan başkan yardımcılarımızın ve Onikişubat Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızın payı çok büyük. Tabi ki AK Parti teşkilatımızın da bu anlamda payı büyük. Onlar da geziyorlar, çeşitli ihtiyaçları tespit edip bize aktarıyorlar. Onun için başarıyı hiçbir zaman sahiplenmedik. Bu başarının sahipleri çalışma arkadaşlarımız, teşkilatımız ve meclis üyelerimiz. Dolayısıyla ben sizlerin huzurunda hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olmak bizlere mutluluk verdi.”

Mahçiçek, daha sonra gazetecilerin çalışmalara ilişkin yönelttiği soruları cevaplandırdı.