“Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, merdivenler 1 dakika süreyle durduruldu.

Tüm uzmanlar tarafından "sağlığın anahtarı” olarak gösterilen yürüyüşe dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik sayesinde bir dakika gibi kısa bir süre için de olsa merdivenleri yürüyerek inip çıkan vatandaşlar, bu tür etkinliklerin hareketsiz yaşamın olumsuzluklarına dikkat çekilmesi açısından önemli olduğunu belirterek uygulamadan dolayı teşekkür ettiler.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nca (Obezite, Diyabet, Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı) her yıl düzenlenen etkinlik kapsamında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanlarınca, alışveriş merkezi ziyaretçilerine bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı. Ziyaretçilere broşür dağıtırken, kısa sohbetler de yapan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları; yürüyüşün, tüm yaştaki bireyler için en kolay uygulanabilen aktivite olduğu belirterek, “Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir” dediler.

Fiziksel aktivitenin koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiği de belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, toplumumuzun yüzde 71.9’u hareketsiz yaşıyor. Bu nedenle gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir ya da iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz."