Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Ali Tekinsoy Ortaokulu öğrencileri, gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım kolilerini kardeş aile olarak belirledikleri Suriyeli aileye teslim etti.

Ali Tekinsoy Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, anlamlı bir davranışa imza attı. Paylaşma ve yardımlaşma duygusunun küçük yaşta yer etmesi amacıyla Okulda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Elbistan’a sığınan Suriyeli aileler, ‘kardeş aile’ olarak seçildi. Her sınıf, bu çerçevede kardeş aile olarak belirlediği Suriyelileri ayda bir kez ziyaret edecek ve yardımlarda bulunacak.

Bu kapsamdaki ilk ziyaret ise Ali Tekinsoy Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Öğrenciler, Köprübaşı Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli bir aileye çeşitli gıda ve ihtiyaç malzemelerinin olduğu yardım paketlerini teslim ettiler. Burada kardeş aile projesine ilişkin olarak bilgiler aktaran Ali Tekinsoy Ortaokulu Müdürü Birkan Şatıroğlu, şöyle konuştu:

“Beşir Derneği’nin başlatmış olduğu kardeş aile projesine öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olarak destek olmaya karar verdik. Bununda ilk örneğini okulumuz 6/G sınıfı öğrencileri Suriyeli karı-koca öğretmen olan Abdullah kardeşimizin ailesini kardeş aile olarak belirlediler. Bundan sonra bu sınıfımız aylık bu aileyi ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulunacaklardır. Bu uygulamayı diğer sınıflarımıza da yayarak öğrencilerimize değerler eğitimini yaşayarak vermeye devam edeceğiz."

Ziyarette hazır bulunan Beşir Derneği Elbistan Temsilcisi Hacı Aslan Yıldırım ise, “Biz dernek olarak “kardeş aile” projemiz dahilinde 75 Suriyeli aileyi kardeş aile olarak belirledik. Bu ailelere kış döneminde 4 aylık gıda desteği yapacağız. Bu çalışmamıza destek olan başta okul müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ederim. Basın aracılığıyla da sivil toplum kuruluşlarımızdan eğitim sendikalarımızdan desteklerini beklediğimizi ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Kardeş aile olarak belirlenen aile de yardımlardan dolayı öğrencilere, okul yönetimine ve Beşir Derneği’ne teşekkür etti.