Gençlerin, “sürdürülebilirlik” ve “çevre dostu sistemler” konularındaki yenilikçi fikirlerini, projeye dönüştürmelerine olanak tanımak amacıyla Rönesans Holding tarafından üniversiteler arasında “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” sloganıyla düzenlenen proje yarışması, bu kez Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine tanıtılacak.

Yarışmayı duyurmak ve Rönesans Holding’in deneyimlerini geleceğin mimar ve mühendisleriyle paylaşma amacıyla, Rönesans Holding yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen seminer, 10 Aralık Çarşamba günü, 14.00 - 16.00 saatleri arasında Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşecek.

Rönesans Holding bu yarışma ile vizyonuyla uyumlu, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun, çevre dostu sistemlerin kullanıldığı konsept tasarım ve bunları destekler nitelikteki malzeme veya yapım teknikleri konusunda ’yeni bir yaklaşım’ sunan alternatif fikir projelerinin üretilmesini hedefliyor.

AYNI ÜNİVERSİTEDEN BİRKAÇ TAKIM KATILABİLECEK

Yarışmaya, üniversitelerin mühendislik ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri en fazla 7 kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecek. Aynı üniversiteden birçok takım katılarak fikirlerini yarıştırabilecek. Kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut seçeneklerinden birinde proje geliştirecek takımlar, projelerini yarışma web sitesi olan ’ronesans.com/yarisma’ adresine yükleyebilecekler.

Yarışmaya katılmak isteyen üniversiteli gençlerin başvuruları, 15 Ekim 2014 ile 13 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak. Yarışma sonunda, ’En yenilikçi en sürdürülebilir proje’ ödüllendirilecek. Yarışmanın birincisine 10 bin TL, ikincisine 6 bin TL, üçüncüsüne ise 4 bin TL para ödülünün yanı sıra 5 projeye de mansiyon ödülü verilecek.

Yarışma kapsamında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut olmak üzere üç farklı yapı tipinde proje üretilebilme seçeneği sunulacak. Yarışma ile ilgili tüm detaylara yarışma için hazırlanan web sayfasından ulaşılabilecek ve sosyal medya platformlarından da takip edilebilecek. Yarışma sonuçları 27 Şubat 2015 günü açıklanacak. Daha sonra düzenlenecek ödül töreninde ise projeler sergilenecek.