Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, ilk ve ortaokul öğrenci velilerine yönelik olarak suç ve suçtan korunma seminerlerini sürdürüyor.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği personelleri, her yıl düzenli olarak yaptığı öğrenci ziyaretlerinde öğrencilere bireysel güvenlik konularında bilgiler aktarmaya devam ediyor. Okul ziyaretlerinde özellikle öğrenci velileri ile bir araya gelen TDP personelleri, öğrencilerin suçtan korunması öğrenci- veli bütünlüğünün sağlanmasıyla mümkün olduğunun altını çiziyorlar.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personelince ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören çocukların velilerine verilen "Çocukları Suçtan Koruma’’ seminerlerinde velilerin de bu sürece ortak edilmesi amaçlanıyor. Seminerlerde; çocukları suçtan korumaya yönelik velilere düşen görevler, aile içi iletişim ve önemi, ebeveynlerin kendi aralarındaki diyalogu (aile içi şiddet, boşanma vb), çocuk üzerindeki etkileri, çocuklar arasındaki akran baskısı ve sonuçları, çocukların cinsel istismara maruz kalmasının önlenmesi, vücut dokunulmazlığının öğretilmesi, televizyon ve internetin doğru kullandırılması ve ailenin bu konudaki denetimleri, çocukların yabancı şahıslara karşı bilgilendirilmesi, madde kullanımının nedenleri-aile ortamında sorunu olan öğrencilerin çözümü dışarıda araması ile öğrenci-veli arasındaki güveninin sağlanması gibi konulara yer veriliyor.

Seminerlerde ayrıca, çocuklarıyla problem yaşayan velilerin rehber öğretmenlerle problemlerini aşabileceği hatırlatılırken, sıkıntıları ve sorunları dinlenen veliler de gerekli kurumlara ya da kişilere yönlendiriliyor. Seminerlerde 155 Polis İmdat Hattının kullanımı hakkında da gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.