Kahramanmaraş’ın Türkoğlu’nda, ihtiyaç sahibi 5 kişiye tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Türkoğlu Belediyesi’nde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine, Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Başkanı Arif Demir, Kadın Akademisi Derneği Başkanı Hatice Bağcı, Kadın Akademisi Derneği üyeleri, engelliler ve yakınları katıldı.

Belediye Başkanı Osman Okumuş, burada yaptığı konuşmada, “Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Sosyal belediyecilik anlamında engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Büyükşehir belediye başkanımızın da engelliler konusunda oldukça hassas biri. Bu amaçla her türlü engellinin yaşamını kolaylaştırma adına gereken tedbirleri alıyoruz. Kahramanmaraş Engelliler Derneği ve Türkoğlu Kadın Akademisi iş birliğinde bugün 5 engelli kardeşimizin araç ihtiyacını karşıladık. Onlara özgü hazırlanan bu araçlarla ömürlerinin bundan sonra kalan yaşamlarını daha da kolay geçirmelerini temenni ediyoruz" dedi.

Tekerlekli sandalye yardımı yapılan Şekeroba Mahallesi’nden 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Hilmi Yiğit, ”Başta başkanıma ve bu yardımı yapan dernek başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatımda özellikle okuluma daha kolay gidebileceğim” şeklinde konuştu.