Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer Afşin ilçesinde incelemelerde bulundu.

Afşin Kaymakamlık önünde Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Güvençer, daire amirlerinden bilgi aldı.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin’de yapılan kamu yatırımları hakkında Vali Güvençer’e brifing verdi. Ayrıca Kahramanmaraş Valisi Güvençer’e Afşin Halk Eğitim Merkezinde hazırlanan Eshab-ı Kehf tablosunu hediye edildi.

Afşin Kaymakamlık makamında kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Afşin’e sizlerle tanışmak için bu ziyareti gerçekleştirdik. Çok sık bir araya gelemesek de bütün sorunlarımız ortak, bizler birer takım arkadaşıyız. Burada gerçekleştirilen her başarılı adım, her mutluluk vesilesi de tüm Kahramanmaraş’ı ve orada görev yapan herkesi yakından ilgilendirmektedir. konuda sizlere yardımcı olan bir vilayet makamını yanınızda göreceksiniz" dedi.

Afşin ve Elbistan’ın birbirinden ayrılma iki kardeş ilçe olduğunu belirten Vali Güvençer, "Afşin ve Elbistan, özellikle termik santrallerinin ve kömür işletmelerinin varlığı ve coğrafi yakınlığı söz konusu. Birbirinden ayrılmaz iki kardeş ve birlikte anılmaya mahkumsunuz. Aralarında olan tatlı rekabet varsa da bu devam etmek durumunda. Afşin, Kahramanmaraş ve Türkiye için çok önemli bir ilçedir. Ekonomik ve marka değerlerinin yüksek olduğu bu tür yerlerde görülen veya görülmeyen ama üstüne mutlaka gidilmesi gereken sosyal sorunlar vardır. Bu tür harekilik olan yerlerde her zaman beklentiler de yüksek olmuştur." açıklamasında bulundu.

Afşin Belediyesini de ziyaret eden Vali Güvençer, Afşin Adalet Sarayı, Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı, Eshab-ı Kehf, Afşin Devlet Hastanesi, Afşin Meslek Yüksekokulu, Afşin Elbistan Linyitleri, Afşin Elbistan A ve B Termik Santrallerini de ziyaret ederek kurum amirlerinden bilgi aldı.