AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, düzenlediği basın toplantısında Merkez İlçe Başkanlığında Tuncay Özcan isminde mutakıp kaldıklarını hiçbir sıkıntının olmadığını kaydetti.

Saylar, Partisinin İl başkanlığında mevcut merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz ve Tuncay Özcan ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek birilik ve beraberlik mesajı verdi.

AK Parti kongre süreci başladığını ve kongre sürecinde Merkez İlçede bir değişikliğin hasıl olduğunu anlatan İl Başkanı Timurçin Saylar, “ Kemal Karadeniz kardeşimiz Merkez İlçe Başkanlığı konusunda affını istemiş ve görevi yeni yapacak arkadaşlara bırakmak üzere görevi tebliğ etti. Genel Merkezimiz çalışmalarında Sezgin Urfa, Hayati Demir, Muhammet Kaya, Bülent Ersöz ve Tuncay Özcan değerlendirmesinde Merkez İlçe Başkanlığı’nı tek aday üzerinden ortak bir şekilde Tuncay Özcan isminde müteakip kalınmış ve Merkez İlçe Başkanı adayımız Tuncay Özcan olarak belirlenmiştir. Ben bu süreçte bizlere yardımcı olan öncelikle Kemal Karadeniz’e, Bülent Ersöz’e, Sezgin Urfa’ya, Hayati Demir’e, Muhammet Kaya kardeşlerime özverileri davranışları için çok teşekkür ediyorum. Kemal kardeşimizin ve ekibinin partimize verdiği hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Allah mizanına koysun diyorum. Tabi siyasette bıraktı olmaz. Biz Kemal kardeşimizi daha siyasette bırakmayacağız ve siyasete kendisi ile dinlendikten sonrada devam edeceğiz. Ben bu anlamda da verdiği destekler için tekrar kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz ise, “Dört yıllık görev sürecim boyunca bize destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti ailesinden, AK Parti seçmeninden, AK Parti’ye gönül vermiş herkesten helallik istiyorum. Muhakkak hatamız olmuştur. Bizde karınca kararınca gücümüz yettiğince bu davaya hizmet etmeye çalıştık. Dört yıl uzun bir süre gibi gözüküyor; ama su gibi akıp geçti. Bu arada 3 tane seçim ve kongreler geçirdik. Bunlarda üzüldüğümüz zamanlar ve sevindiğimiz zamanlar oldu. Bu dönemlerde elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bugünde bayrağı başka bir arkadaşımıza teslim etmek üzere yarın kongreye gideceğiz. Bu anlamda Tuncay Özcan’a başarılar diliyorum. Bizim teslim ettiğimiz bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inancımız tamdır. Bize ne zaman ihtiyacı olursa, ne zaman destek isterse her zaman kapımız açık. Biz her zaman destek anlamında kendisinin yanındayız” dedi.

Yarın yapılacak kongrede aday olarak gösterilen işadamı Tuncay Özcan ise, “ AK Partimizde bir kongre süreci gelip çatmıştır. Merkez İlçemizde ve diğer ilçelerimizde kongre süreci başlamış olup yapılmaktadır. Biz AK Parti olarak bu kongre sürecinden sonra eski yeni demeden tüm arkadaşlarımız ile partimize, Karabük’ümüze, memleketine, davasına gönül veren herkes ile kol kola ayrılarak değil birleşerek, tartışarak değil uzlaşarak, samimiyet ve gayret içerisinde ülkemize, yaşadığımız şehre, partimize hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen, samimiyetle her zaman yanımızda olan tüm dostlarımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de Karabük halkı bizim partimizin içerisinde birlik beraberliği ve kaynaşma içerisinde olduğunu görecektir. İnşallah şehrimize yapılan hizmetlere de bu birlik, beraberlik ve samimiyet yansıyacaktır. Ben yarın tüm hemşerilerimizi kongremize davet ediyorum” dedi.