AK Parti Karabük Kadın Kolları ve MHP Merkez İlçe Teşkilatı tarafından Muharrem ayı nedeniyle Aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

AK Parti Kadın Kolları Parti İl Binası önünde aşure dağıtırken, MHP Merkez İlçe Teşkilatı da Karabük Belediyesinin önünde dağıttı. Her iki Partinin aynı alanda karşılıklı aşure dağıtması ilginç ve güzel anların yaşanmasına neden oldu.

Milliyetçi Hareket Partisinin Belediye önünde Aşure dağıtımı için kurduğu standa AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar gelerek aşure aldı ve Partililerin Muharrem ayını kutladı. Öte yandan Timurçin Saylar’ın MHP’nin standına uğradığını gören diğer partililer de gelerek Aşure aldılar. MHP’nin Aşure dağıtımına katılmak için Belediye önüne gelen MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise Parti Teşkilatının Aşure dağıttığı stantındna önce AK Parti’nin Aşure dağıttığı standa giderek Partililerin Muharrem ayını kutladı ve AK Parti Kadın Kolları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Her iki Partinin sergilediği bu görüntü vatandaşların takdirini topladı.

Muharrem ayının bereket ve paylaşma ayı olduğunun altını çizen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Teşkilatlarımızın da geleneksel hale gelen aşure dağıtması, insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır” dedi.