Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yıldönümünde Karabük’te düzenlenen bir dizi programla anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunum törenine Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, Vali Yardımcıları Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Zengin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, TSO Başkanı Sedat Namal, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şubesi Başkan ve üyeleri, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Dernek üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve üyeleri, , Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Siyasi Parti İl Başkanları, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı Personeli, Muhtarlar, Daire Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı daha sonra Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde 75. Yıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle devam etti. Programa Vali Orhan Alimoğlu başta olmak üzere protokol üyeleri, askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata’ya cevabı okundu.

Anma programı daha sonra 10 Kasım konulu şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Orhan Alimoğlu tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.