Karabük’ün Eskipazar ilçe Belediye Başkanı Dursun Baş, Hadrianoupolis Antik Kenti B Kilisesi yapısının üst örtüsünün yapım işinin son durumunu yerinde inceledi.

Hadrinanoupolis Antik Kenti B Kilisesi Yapısının Üst Örtüsünün yapım işinin ne aşamaya geldiğini incelemek üzere Hadrianoupolis Antik Kentini ziyaret eden Başkan Baş, Kazı Başkan Yardımcısı Arkeolog Ersin Çelikbaş’dan bilgiler aldı.

Hadrianoupolis Antik Kentinde yıllar önce bu çalışmaların yapılması gerektiğini toplantılarda sürekli dile getirdiğini belirten Belediye Başkanı Dursun Baş, “ Uzun uğraşlar sonucunda istediğimizi aldık. Uzak çağların yakın kenti Eskipazar sloganımızla uzak çağları mevcut çağımızla pekiştiriyoruz. Bu çalışmaların bizi hareketlendireceğini düşünüyorum. İsteğimiz ziyarete açılması ve mozaiklerin incelenebilmesiydi bu duruma geldik” dedi.

HEDEF ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ

Başkan Baş, bundan sonraki hedeflerinin arkeoloji bölümünü Eskipazar’a kazandırmak olacağını da bel,rterek, “ Meslek Yüksekokul bünyemizde kurulacak olan arkeoloji bölümüyle hocalarımız burada kendi öğrencilerimizle çalışacaklar. Yüzyıllar sürecek bu çalışmaları kendi öğrencilerimizle yapabileceğiz. Bu çalışmalar bize arkeoloji bölümünü kazandıracak çalışmaların ilk adımları olacak. Emeği geçenlere vesile olanlara teşekkür ediyorum” dedi.