Mülkiyeti Karabük Belediyesine ait olan yaklaşık 4 bin metre kare alan üzerine inşa edilen Belediye İş Merkezi A ve B Blokları yükselmeye başladı.

İki ayrı blok olarak inşaatı devam eden alanda A blok kısmı Belediye binası olacak ve 7 katlı olacak. İş merkezi olarak yapılacak bina ise 9 katlı olacak. Otopark kısmında her bir kat 120 araçlık olacak olup binaların ön cephesinde 15 dükkan ve iş merkezinde ise 77 büro yer alacak. Tamamen cam giydirmeli ve modern bir şekilde olacak olan Belediye ve İş Merkezi inşaatında Avrupa’da yoğun olarak kullanınlan Cobiax sistemi kullanılıyor. Türkiye’de ilk kez Karabük’te uygulanan Cobiax sistemi binalarda depreme karşı dahada dayanıklı olmasını sağlayan, beton yoğunluğunu azaltarak binanın yükünü ve ısı ile ses yalıtımını azaltıyor.

“TAM GAZ HALİNDE AYDA 2 KAT ÇIKIYOR”

Yüklenici firma yetkilisi Çebioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi, inşaat çalışmalarına tam gaz devam ettiklerini ve ayda iki kat çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediye ve İş Merkezinde iki binanın hızla yükselmeye başladığını ve Ağustos ayı sonu itibari ile tamamlamayı hedeflediklerini belirten işadamı Çebi, “ Hedefimiz binaları Ağustos sonuna teslim etmeyi planlıyoruz. Tam gaz gidip ayda iki kat çıkacağız. Bu bina ayrıca Karabük’te bir ilki de gerçekleştiriyor. İnşaatta deprem başta olmak üzere beton yoğunluğunu azaltan ses ve ısı yalıtımında faydalı olan Combiax teknolojisi kullanıyoruz. 37 bin metrekarelik inşaatın şuanda 20 bin metrekaresi tamamlandı. Otopark ile dükkan kısımlarını inşaatları çıkılıyor. Karabük’e yakışan modern bir bina ortaya çıkacak. Öte yandan kentteki hom ofis eksikliğinide büyük ölüçüde gidermiş olacağız. Şuan satışları devam eden ofisler var. Allah nasip ederse 2015 yılının Eylül ayında binalar tamamen hizmete girmiş olur” dedi.