Divan Edebiyatı Yazarı Av. Hayati İnanç şiir dinletisi ve söyleşi programında Karabük’te sanatseverlerle bir araya geldi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde düzenlenen programa Vali Orhan Alimoğlu ve eşi Rana Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarrma Kıdemli Albay Samit Tokmak ve eşi Şeneser Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Kaymakamlar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Divan Edebiyatı Yazarı Av. Hayati İnanç, özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye gelerek Divan Edebiyatından şiirler okuyarak sunumuna başladı. İnanç, Dilimiz ve Divan Edebiyatının güzelliğini katılımcılara aktarırken, şahsi anılarını da paylaştı. Hayati İnanç, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Nabi gibi şairlerin divanlarından örnekler vererek hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında bilgiler verdi. Divan Edebiyatı şairlerinin ve aynı zaman da mütefekkirlerinin dünyaya örnek olacak çapta değerli olduklarını ifade etti.