Karabük İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları başladı.

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın Başkanlığında yapılan toplantı da 2015 Yılı Bütçesi görüşüleceği ve bütçe görüşmelerinin 20 gün süreceği belirtildi.

İl Özel İdare Meclis salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, “Kasım ayı bütçe ayı. 20 gün boyunca toplantı yaparak 2015 yılı bütçemizi karara bağlayacağız tabi bunun yanında diğer gündem maddelerini de görüşüp karara bağlayacağız. Bilindiği gibi 2014 yılı bütçemiz 18 Milyon TL’idi. Geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaremize artan ödeneklerden, kullanılmayan ödeneklerden, diğer gelirlerden 4 milyon 250 bin TL daha bir ek bütçe yaparak 22 milyonun üzerinde gerçekleşmiş oldu. 2015 Yılı bütçemizde şu anda idaremiz tarafından hazırlanan ve Meclisimize sunulan taslak bütçeye göre 22 milyon TL üzerinden planlama yapılmış tabi bunu hep beraber Meclis üyelerimizle 20 günlük toplantı süresince kalem kalem, gelirlerden olsun, giderlerden olsun ne şekilde bir bütçe yapılacağını hep beraber değerlendirmeye çalışacağız. Bilindiği gibi 2014 yılı içersinde İller Bankasından birkaç defa da 2.5 milyonun üzerinde bir hibe para alıp ilimizdeki hizmetlere aktardık. Yine Kalkınma Bakanlığından 2.5 Milyon TL direk Valiliğimiz emrine gelmiş ve o parayı bütçeleştirerek hizmetlerimizde kullandık. Yoğun bir harcama, yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. İnşallah 2015 yılı döneminde de aynı şekilde daha verimli bir çalışmayı gerçekleştireceğimize inanıyorum. Vatandaşımızın hizmetine yaraşır bir şekilde bütçe yapacağımızı ümit ediyorum” dedi.

ÖZEL İDAREMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İl Özel İdaresinin de çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, “Taş kırma kompresörü alınmıştı onun çalışmaları devam ediyor, yapmış olduğumuz 4 Milyon TL’lik ek bütçe ile bu kompresörün asfalt yapımında kullanılacak alt yapı malzemesi için bir elek alımı, asfaltı kendimiz yapma ile alakalı araç, gereç, ekipmanları satın alma ile alakalı bütçe yaptık bunları da birkaç ay içerisinde satın alarak İlimizin hizmetlerine sunmayı planlıyoruz. Diğer mutat çalışmalarımız devam ediyor. 2015 Yılı bütçemizin hayırlı bir şekilde gerçekleşmesini ümit ediyorum” diye konuştu.