Karabük İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım Başkanlığında Olağanüstü toplandı.

Her ayın ilk haftası toplanan İl Genel Meclisi, Safranbolu İlçesi İncekaya Köyü mevkiinde bulunan Cam teras’ın durumunu görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Toplantıda Safranbolu İncekaya mevkiinde Orman içi B tipi Mesire yeri 29 yıllığına Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü ile 11/12/2013 tarihinde yapılan sözleşme Özel İdare tarafından kiralanırken, kristal teras, tokatlı kanyonu yürüyüş parkuru beş yıllığına kiraya verilmesi İl Genel Meclisi tarafından görüşüldü.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım gündem maddesi ile ilgili bilgi vererek, Plan ve bütçe Komisyonu verilen 15 dakikalık arada rapor hazırlayarak Meclise sundu. Plan ve Bütçe komisyonu tarafından hazırlanan rapor İl Genel Meclisi Başkan Vekili Seyfettin Dikmen tarafından okunurken, rapor İl Genel Meclisi tarafından kabul edildi.

Oylama sonrası açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, “ Daha önceki kiralama işlemi 2015 yılının sonunda sona erecek. Burası daha önce C tipi iken bu sefer B tipine dönüşerek Orman İlletmesinden 29 yıllığına kiralandığından eski sözleşme iptal ediliyor. Daha önce Safranbolu Köylere Hizmet getirme birliği ile müstecir arasında yapılan bir sözleşme var. Bizler şuan hukuki sürecin tamamlanması gerekiyor. Hukuki süreç bittikten sonra bunla ilgili resmi yönden gerekli çalışmalar yapılarak açık ihale üzerinden 5 yıllığına yeniden kiralacaktır” dedi.