Karabük Barosu 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki dayın yarıştığı genel kurulda, oylar eşit çıkınca tüzük gereği kıdem farkı devreye girerek mevcut Başkan Rıdvan Erdoğan üçüncü kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Karabük Barosu sosyal tesislerinde yapılan genel kurulda konuşan mevcut Başkan Rıdvan Erdoğan, avukatlık mesleğinin ve baroların kutsallığı, yargının kutsallığı üzerinde dururak, “Barolar siyasetin arka bahçesi olamaz” dedi.

Erdoğan “

Bir kurumun başında bulunan kişinin işini iyi yapması ve işini iyi yapmak için fazla zaman ayırması hadisesinin eleştiri konusu yapılması ve işini iyi yapmak isteyen kişinin o makamdan hiç ayrılmak istemediği şeklinde bir eleştiri getirilmesi son derece ilginç bir eleştiri tarzı bize göre. Bizim anlayışımıza göre her bir meslektaşımız, en kıdemsizinden en kıdemlisine kadar kutsal birer varlıktır, Her avukat kutsal bir varlıktır ve avukatların mekanı olan meslek örgütü olan barolarda kutsallığı olan örgütlerdir ve baroların mekanları da kutsal mekanlardır. Bize muhalefet edenlerle farkımızda burada ortaya çıkıyor. Bu anlayış sebebiyle baroların siyaset kurumunun ardından sürüklenmesine, siyaset mekanizmasının peşinden gitmesine bugüne kadar hep karşı çıktık bundan sonra da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Eğitimsiz bilgisiz donanımsız bir takım siyasetçilerden aferin almak için yada onların gözüne girmek için baroların manipüle edilmesine barolar üzerinde operasyon yapılmasına şiddetle karşıyız ve böyle bir operasyona da asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim görev süremiz içinde yaptığımız tüm açıklamaların temel esprisi de budur bizim açıklamalarımız sebebiyle bir kısım arkadaşımızla aramızda tartışma çıkmasının sebebi de budur. Ben taklacı bir başkan değilim” dedi.

“GÜÇLÜ BARO GÜÇLÜ YÖNETİMDEN ÇIKAR”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından söz alan başkan adayı Av. Şenol Kuru, şimdiye kadar baroda 4 ayrı yönetiminde 10 yıldır görev yaptığını, her yönetimde etkin rol aldığını söyledi.

Kuru “Amacımız ben odaklı yönetim zihniyeti değil, birliktelik odaklı, paylaşımcı bir yönetim oluşturmak. Tüm arkadaşlarımızı yönetime dahil etmek, karar noktasında beraberce hareket etmek. Arkadaşlarımı da yönetime ortak etmek, Tel gayemiz, anlayışımız bu. Güçlü baro, güçlü yönetimden çıkar. Baro’da şimdiye kadar bir çok komisyon kuruldu, fakat işlevsel almadı. Amacımız işlemeyen değil, işleyen komisyonlar kurmak” dedi.

YÖNETİM BEŞ’E ÜÇ OLDU

Konuşmalarından baro seçimlerine geçildi. 112 avukatın oy kullandığı seçimler sonrası iki oy geçersiz sayılınca, her iki aday 55’er oy aldı. Baro ve Avukatlık tüzüğü gereği oyların eşit çıkması sonrası devreye kıdem farkı girmesi ile mevcut başkan Rıdvan Erdoğan, üçüncü kez Karabük Baro seçildi. Seçimler sonrası Av. Rıdvan Erdoğan’ın yönetim listesi Av. Hakan Yılmaz, Av. Sibel Şirin, Av Levent Karahasan, Av. Nihat Özer, Av. Yaşar Koç’tan oluşurken, Şenol Kuru’nun listesinden ise Av. Zübeyde Kilcioğlu, Av. Hüseyin Makas ve Av. Dursun Ali Hatipoğlu yönetime girdi. Disiplisn Kuru üyeliklerine ise Av. Avni Şen ve Av. Melehat Sezişer ile Şenol Kuru’nun listesinden Av. Ufuk Nalbant seçildi. Denetleme Kuruluna Av. Dursun Yıldız, Av. Emin Yıldız ve Av. Esra Kaymak seçilirken, üst kurul delegeliğine ise Av. Hasan Öztürk ve Av. Adil Ünver seçildi.