Karabük Erzurumlular Derneği tarafından başlatılan ‘Köy Çocukları İçin Sıcak Adımlar’ projesinde Erzurum’un 4 ilçesinde 6 köy okulunda 182 öğrenci için bot, mont, ve kırtasiye yardımları yola çıktı.

Karabük Erzurumlular Derneği Başkanı İbrahim Bedir, Erzurum’da bir köy okulu öğretmenin Ramazan bayramında KarabüK’te ihtiyaç sahibi çocuklar için yaptıkları kampanyı görmesi sonrası kendilerin köydeki muhtaç öğrenciler için yardım istemesi ile böylesi bir proje yaptıklarını söyleyerek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Bedir, “ 20 gün kadar önce Erzurum’da bir köy okulunda öğretmen bir arkadaşımız bize ulaştı. Sınıflarında 20-25 öğrencinin bulunduğunu ve maddi durumlarının olmadığından giyim yardımı yapıp yapamayacağımızı sordular. Bizde bunun sadece 20 kişi ile kısıtlı kalmasın diye 4 ilçede 6 pilot okul belirledik. Köy çocukları genelde ulaşım araçları ile ilçelerdeki okullarda eğitim görüyor. Bizde bu bağlamda 6 okulumuzda 182 öğrencimize bot, mont ve okul kırtasiyesi gibi yardımda bulunmayı planladık. Geçen hafta sosyal medya üzerinden başlattığımız bu kampanya çerçevesinde yardımlarımızı bizzat Çarşamba günü kendimiz öğrencilere teslim etmek üzere Erzurum’da olacağız. Memleket sevdası gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte bu etkinliğimizde ‘Köy çocukları için sıcak adımlar’ projemize Karabük ve diğer illerden destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.