25-28 Aralık tarihlerinde Feshane’de düzenlenen ‘Karabük Günleri’nde Safranbolu stantları ünlülerin ilgisini çekti.

Tanıtım gün leri kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Bülent Sertaç bir konser verirken, yönetmen ve yapımcılardan birisi olan Türker İnanoğlu ile Türk film sektörüne büyük hizmetler vermiş, Yeşilçam’ın unutulmaz ve sevilen siması Zeki Alasya’da Safranbolu stantını gezere söyleşi yaptılar.

1936 Safranbolu doğumlu olan Türker İnanoğlu, “Bende bir Safranboluluyum. Ortaokula kadar Safranbolu’da idim. Safranbolu çok özel bir şehir. Yakinen takip ediyorum. Korumacılıktaki başarısı, turizm deki inanılmaz gelişimi beni çok mutlu ediyor. Burada bir etkinlik yapıldığını duyduğumda hemen koşup geldim. Hem memleket hasreti gideriyoruz hem de eş dostla sohbet etme imkânı buluyoruz. Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zeki Alasya ise, belgesel ve internet ortamından, hatta gezip gören arkadaşlarından aldığım bilgiler ve izlenimler doğrultusunda Safranbolu’nun mutlaka gezilip görülmesi gerektiği kanaatine vardığını belirtirken, burada kendisine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı herkese teşekkür etti.

İnanoğlu ve Alasya’ya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin eşlik ederken Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, ülkemize mal olmuş böylesi ünlü iki ismi ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Biz değerli büyüklerimizi Safranbolu’ya da davet ediyoruz. Türker bey zaten hemşerimiz. En az bizim kadar biliyor Safranbolu’yu. Ancak Zeki bey gibi değerli bir ismi de ağırlamak isteriz. Kendilerine bizleri yalnız bırakmadıkları için ve övgü dolu sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Aksoy ziyaret esnasında İnanoğlu ve Alasya’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Türker İnanoğlu ve Zeki Alasya’nın ardından Safranbolu standının bir başka önemli konuğu da İstanbul Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç oldu. Aksoy ve Kılıç bir süre sohbet ettikten sonra, kendisine Safranbolu’ya özgü çeşitli hediyeler verildi ve Safranbolu’ya davet edildi.