Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş, son yıllarda modernizasyon kapsamında yaptığı büyük yatırımların yanı sıra çevre yatırımına da büyük önem vererek 4 yılda 175 bin metre kare alanı yeşillendirerek, 41bin 346 adet ağaç ve bitki ekimi gerçekleştirdi.

KARDEMİR A.Ş basın merkezinden yapılan açıklamada, kapasite artışı ve katma değeri yüksek ürün üretimine yönelik yatırımlarının yanı sıra çevre, toplum ve insan odaklı yatırımların da aralıksız devam ettiğini belirtti.

Çevre yatırımları kapsamında bugüne kadar kamuoyunca bilinen birçok önemli tesisin tamamlanarak hizmete girdiğinin belirtildiği açıklamada, “ Fabrikamızda kapasite artışı ve katma değeri yüksek ürün üretimine yönelik yatırımlarının yanı sıra çevre, toplum ve insan odaklı yatırımlarda aralıksız devam etmektedir. Tesis yatırımları dışında tozumayı önlemek amacıyla yapılan betonlama, görsel iyileştirmeye yönelik bina tadilatı ve atık sahaların düzenlenmesi ve yeşillendirme gibi yatırımlar da ayrıca sürdürülmektedir. Fabrika alanında 4 yıllık süre içinde yaklaşık 175 bin metrekare alanda çim ekimi gerçekleştirilirken, 2 bin 940 adet ağaç ve 38 bin 406 adet çalı olmak üzere toplam 41 bin 346 adet bitki dikimi yapılmıştır. Temiz teknolojilerle üretim yapmayı yatırım planlarında öncelikli şart olarak gören ve tüm yatırımlarını çevre teknolojilerini göz önünde bulundurarak gerçekleştiren şirketimiz daha yeşil ve daha temiz bir KARDEMİR için çalışmalarını bundan sonra da aralıksız sürdürecektir” ifadesine yer verildi.