Karabük Üniversite’inde eski Büyükelçi ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’ın katılımlarıyla ‘Ortadoğu Barış Sürecinde Filistin’ konferansı gerçekleştirildi.

Konferasn öncesi açılış konuşması yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Filistin tüm dinlerde kutsal bir mekândır. Filistin’den ne zaman bizim alakamız kesildi o zaman kan gölü haline, insanlık vahşeti haline geldi. Türkiye olarak Filistin’le uğraşmak bizim işimiz olmalıdır” dedi.

‘Ortadoğu Barış Sürecinde; Filistin’ konulu konferansta kürsüye çıkan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, ise, “Türkiye ve dünya barışı ile ilgili Filistin sorunu bazen sadece İsrail çatışmaları gibi görünürken Büyük Ortadoğu da olup bitenleri her ne şekilde olursa olsun Filistin’le alakası bulunmaktadır” dedi.

Filistin’e yapılan haksızlıkları ortaya çıkardıkları için Ortadoğu’da karmaşanın mevcut olduğunu ve Filistin sorunu çözümlenirse diğer sorunlarda çözüme kavuşacaktır, diyen Yakış, Osmanlı Devleti’nin Ortadoğu’dan çekilmesinden sonraki barış süreci, Arap-İsrail barış süreci, Arap-İsrail anlaşmazlığı, İsrail devletinin kuruluşundan sonraki savaşlar, Filistin başlıkları altında sunumunu gerçekleştirdi.

Yakış konferansın ardından katılımcıların bu süreç ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Program sonunda RektörProf. Dr. Burhanettin Uysal, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’a günün anısına hediyelerini takdim etti.