Karabük’ün Ovacık İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ilçelerine Meslek Yüksek Okul kurulması için ilk resmi adımların ayrın atılacağından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Dursun, göreve geldikleri günden bu yanan ilçenin kalkınması ve büyümesine odak olarak bir Meslek Yüksek Okulu ihtayacının bulunduğunu sürekli dile getirdiklerini belirterek, “ Belediye Başkanı olarak uzun yıllar kendi kaderine terk edilmiş ve gitten gide küçülmüş bir ilçe olarak çıkış yollarının bulunması yönünde göreve geldiğimiz günden itibaren yoğun gayret ve çalışmalarda bulunduk. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmanın gayreti içinde olduk. Bu noktada Ovacık ilçesine Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun kurulması için bir dizi çalışmalarda bulunduk. Bizlere verilen sözlerin yerine getirilmesi konusunda Meslek Yüksek Okulunu gündemde tutmak adına ve ilçemizin kaznaımları olması adına sürekli dillendirdik. Bu doğrultuda Ovacık’a Meslek Yüksek Okul yapılması noktası resmi adımlar atılmaya baaşlanıyor ve protokol imzalanacak olması bizleri ve Ovacık halkını heyecanlandırmıştır. Ovacık’a kazandırılacak olan Meslek Yüksek Okulu için başta KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Dursun, İlk adımları atılan Meslek Yüksek Okulu’nun söz verildiği gibi bu yıl sonuna kadar temelinin atılmasını ve gelecek yıl eğitim öğretime açılmasını da temenni ettiklerini dile getirdi.