Karabük’te bir tekstil firmasında örgütlenme çalışması mücadelesi veren Öz İplik-İş Sendikası sendikalarına üye olan işçilerle dayanışma toplantısı yaptı.

Tüccarlar Kooperatifi Düğün Salonunda tekstil işçileri ile bir araya gelen Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, bir güce karşı mücadele ettiklerini ve bu mücadeleden dönmeyeceklerini söyledi.

İnanç, 5 aydır örgütlenme çalışması yaptıklarını belirterek, “ Biz sadece ve sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Sadece ve sadece çocuklarımızı mutlu etmek için hakkımızı istiyoruz. Bizim Firma sahipleri ile bir davamız yok, biz asgari ücretle geçinemiyoruz . Patron bunu duy. Bu dvayı ya kazanacağız, ya kazanacağız başka şansımız yok. Öz İplik - İş Sendikası bütün kadrosuyla burada. Bundan sonra görevini yapma sırası işçilerde. Buradan hodri meydan diyorum. Sen send,ikaya karşısın bu işçiye 3-4 ikramiye ver ben buradan çekip gideceğim. Bu işçinin hakkını verin, bu işçilerde sendikadan isitfia etsinler” dedi.

Genel Başkan Murat İnanç, işçilere örgütlenme için biraz daha çaba göstermelerini istiyerek, akşam ev ve çay sohbetlerini sıklaştırmalarını istedi.

Düzenlenen dayanışma toplantısına Sendikanın genel merkez yöneticilerinin yanısıra Türkiye genelindeki Şube başkanları ile il temsilcileride katıldı. Toplantı sonrası sendika yetkilileri tarafından toplantıya katılan işçilere çay bardağı hediye edildi.