Sadi Yaver Ataman, ölümünün 20. yıl dönümünde Karabük Üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı.

KBÜ, Safranbolu Halk Kültürü Derneği ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen Sadi Yaver Ataman’ı anma programının sunuculuğunu Ataman’ın torunu Ataman Erkul yaptı.

Porgrama,Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Prof. Dr. Ali Güneş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar, Karabük Merkez Mahalle Muhtarları, Ataman’ın ailesi, yakınları, Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sadi Yaver Ataman’ın 88 yıllık hayatını ve yaptığı müziklerinden kesitler yer alan sunum izletilmesinin ardından konuşan Ataman’ın kızı Güvenay Ataman, babasının tam bir Safranbolu aşığı olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Safranbolu Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı ve TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nursaç Doğanışık konser verdi.

Duygulu anların yaşandığı müzikal, izleyicilerin ayakta alkışları eşliğinde sona erdi.