Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman ile birlikte Eski Çarşı’da devam eden doğalgaz çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Eski çarşıda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, turizm işletmecileri, muhtarlar, esnaflar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

2009 yılında bu tarz bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “2009 yılında buna benzer toplantıları Emek Mahallesi’nde, Yenimahalle’de yaparak doğalgazın nasıl bir yakıt olduğunu faydasının, zararının neler olduğunu, sitelerin o zaman nasıl geçmesi gerektiğini bilgilendirmek amacı ile bir araya gelmiştik. Aradan geçen süre zarfında doğalgaza olan talep giderek artmaya başladı. Yapmış olduğumuz toplantılarda doğalgazın faydalı bir çalışma olduğunu eğer bir iki yıl sonra vatandaşlarımızın kendiliklerinden ‘bize ne zaman doğalgaz vereceksiniz, biz ne zaman bundan faydalanacağız’ diye başvuruda bulunacaklarını ifade ederek toplantılarımızı gerçekleştirmiştik. Süreç geçtikçe doğalgaza olan talepte arttı. Ta ki bu talepler çarşı bölgesinde ki yaşayan halkımız, turizmcilerimiz, esnaflarımıza kadar herkesin talebi haline geldi. İlk başlangıç yıllarında Koruma Kurulu’nun ve bu konu ile ilgilenen dostlarımızın bakışı farklıydı. Ancak süreç geçtikçe doğalgaz ile ilgili bilgi birikimimiz arttıkça da doğalgazın çarşıya gelme hususunda da yoğun bir gayret sarf edildi. Neticede şuanda Koruma Kurulu’ndan da belli bir plan onaylandı ve bu plan doğrultusunda Kargaz da bu bölgede çalışmalarına başladı” dedi.

KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman ise, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un, Safranbolu’ya doğalgazı getirme anlamında çok çaba sarf ettiğini söyleyerek, “ Bizim burada normal programımızda Safranbolu’da 2011 yılında programlarımıza başlayacaktık, ama başkanımızın bizi zorlaması üzerine yani Safranbolu’da yoğun bir kullanım olur, bizim ilk yıllarda Karabük’te beklediğimiz kullanım olmadı ve bizde biraz çekimser davranıyorduk. Burada Safranbolu halkımız buna hazırdı. Başkanımız da sağ olsun, kapı kapı beraber gezdik. Şimdi o günlere geri döndüğümüzde çok yol kat edildiğini görmekteyiz. Şimdi doğalgazın faydasını, sağlığını halkımız görünce doğalgaz daha fazla yaygınlaşsın diye elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Tabi o günlerde belediye başkanımızın ısrarcı davranması sonucunda biz Safranbolu’yu 1 yıl erkenden yatırım programımıza aldık. 5 yıl içerisinde de yükümlülüğümüz olan hemen her noktaya doğalgazı getirdik” dedi.