AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun’un yaptığı açıklamalara cevap vererek, “Sen kendini ne sanıyorsun. Sen seçimlerden önce Ovacık’a vaat ettiklerini bir bir yapmaya başla” dedi.

AK Parti Ovacık ilçe başkanlığı 5. olağan kongresi yapıldı. Ovacık Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonu’nda tek listeyle gidilen kongrede, 117 delegeden 115’inin oyunu alan Muharrem Öter, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük eski Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan Şahin, siyasette olduğu 18 yıllık süreçte Karabük ve Ovacık için çalıştığını ifade ederek, AK Parti döneminde ilçeye yapılan yatırımları tek tek anlattı.

Yaptıkları hizmetleri birilerinin görmezden geldiğini anlatan Şahin, " AK Parti iktidarından öncede burada hizmetlerim oldu, AK Parti iktidarında da hizmetler yaptım. Dere ıslahtan başlayan, çocuk parkı, spor kompleksine kadar birçok yatırım yaptık. Birileri çıkıyor bunu gördüğü halde konuşuyor. Mahalli idareler seçimleri dönemdinde annem dediki, ‘Ya oğlum sen Ovacık’a bir çivi bile çakmamışsın, Ovacıklılar Mehmet Ali Şahin’in Ovacık’ta çivisi mi var? diyorlar’ dedi. Yıllardır Ovacık’tan ayrı düşmüş ve seçimler dolayısıyla Ovacık’a gelenler zannediyorlar ki bu yapılanlar daha önceden de vardı. Evet o bilmeyebilir, Ovacık’ta birlikte bu yatırımların temelini attığımız yatırımları birlikte yaptığımız arkadaşlar bunları bilmiyor mu?, Bu laflar insanı üzüyor ve şevkini kırıyor. Ama benim şevkimi kırılmaz. Sizlere hizmet adına elimden ne gelirse yapmaya devam edeceğim" dedi.

"SEÇİMLERDEN ÖNCE OVACIK’A VAAT ETTİKLERİNİ BİR BİR YAPMAYA BAŞLA”

Kendisinin teşvik etmesiyle iş adamı Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal’ın Ovacık’a bir Meslek Yüksekokulu binası yapacağını hatırlatan Şahin, şunları söyledi:

"Ben kimseyi siyasette kırmak istemem. Herkesin siyasi tercihine saygı göstermek bizim temel görevimizdir. Biz sponsor bulduk, bu çalışmaları yaparken, Ovacık Belediye Başkanının bundan haberi bile yoktu. Şimdi merkezi hükümetin bir takım hizmetlerinden yaralanarak Ovacık’a vaat etiklerini unutturamasın başkan. Sen seçimlerden önce Ovacık’a vaat ettiklerini bir bir yapmaya başla. Merkezi hükümet olarak bizim yaptıklarımızı kendin yapıyormuş gibi gösterirsen bu etik açıdan düzgün olmaz. Bu bizim projemiz, belediyenin projesi değil ki. Palet fabrikası yapacam demiş nerde, belediye mi yapacak. Aylık iller bankası payı 13-15 bin lira nasıl yapacaksın. Kime yaptıracaksınz. Canlı hayvan pazarı kuracağım demiş, nerede hani. Park yapacam demi ya biz yaptık parkı. Eksiği gediği varsa tamamla bir şey demem. Sosyal yaşam merkezi kuracam demiş, hani nerde. Bir yıla yaklaşıyor varmı bir teşebbüsün, projen. Sen bunları yap, tebrik edelim alkışlayaım. Merkezi hükümetten Mehmet Ali Şahin’in Ovacık’a sponsor bularak kazanmdırmaya çalıştığı MYO’nu ben yaptırdım diye otaklıkta dolaşırsan bizim nezdimizde itibarın olmaz. "

"BELEDİYENİN GÖREVİ BAŞKA MERKEZİ HÜKÜMETİN GÖREVİ BAŞKA"

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun’un yerel seçimlerden önce halka vaat ettiği projeleri bir bir yapamsını isteyen Şahin, "Başkan ’kaldırım yapacağım’ demiş. 8 ay oldu bir metre bir yere bir şey yapabildin mi? göster bana seni tebrik edeceğim." Ortada öyle konuşma . ’Bizden önce Ovacık’a bir şey yapılmadı’ diye konuşuyor. Kardeşim sen vaatlerini yap. Belediyenin görevi başka merkezi hükümetin görevi başka. ’Ben belediye başkanıyım merkezi hükümeti de burada ben temsil ediyorum’ deme hakkın yok. Meslek Yüksekokulu konusunda işin içinde olmayan birinin işin başındaymış gibi kendini lanse etmesi beni üzdü. Ovacık Belediye Başkanının "törende bana söz verilmedi, adım okunmadı" şeklinde açıklama yapmış. O belediyenin bir hizmeti değil ki. ’Ovacıklılar ciddiye alınmadı’ diyor, Ovacıklılıarı ben temsil ediyorum. Ben Ovacığın milletvekiliyim, Ovacıklıyım. Ben varken sana laf düşer mi,?. Ben varım orada ben konuşuyorum, Vali bey var, sen kendini ne sanıyorsun. İnşallah bir durum muhasebesi yapar. Bazı açıklamalarını çocukça bir açıklama olarak değerlendiriyorum. İnşallah vaat ettiklerini Ovacık’a yapar ve kazandırır” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kongrede mevcut başkan Muharrem Öter başkanlığın Ovacık İlçe yönetimi, şu isimlerden oluştu: “Ahmet Çetin, Yakup Merter, Yakup Aktaş, Şahin Taşlık, Kadir Öter, İbrahim Yılmaz, Satılmış Temel, Ramazan Akkaya, Nurtettin Ayrılma, Mehmet Eroğlu, Ramazan Şahin, Hilmi As, Emine Yılmaz ve Ramazan Tam.”